Trenutno potrebujejo prodajnega inženirja v tehnični komerciali, pri katerem je bistvena strojniška izobrazba (vsaj inženir strojništva), pričakujejo pa tudi tekoče znanje angleščine ali nemščine ter izkušnje iz avtomobilske industrije. Njegova glavna naloga je komunikacija s kupci o tehničnih detajlih izdelkov – specifični izdelki iz gume, plastike, silikona in podobno, večinoma za tuje kupce, primarno za nemško avtomobilsko industrijo, na primer BMW, Audi, Volkswagen. V tehnični komerciali in projektni pisarni bodo oddelek okrepili tudi s študentoma strojništva, ki poleg strojniškega predznanja aktivno govorita angleško ali nemško. Zaželeno je, da sta študenta strojništva višjih letnikov ali absolventa. Kasneje jima bodo, pod pogojem, da bosta delo opravljala dobro, ponudili redno zaposlitev.

V orodjarni potrebujejo ročnega orodjarja, pri čemer bodo dali možnost mlademu orodjarju, ki je pravkar končal šolo in bo dokazal ustrezne delovne navade in željo po učenju, ali pa že izoblikovanemu ročnemu orodjarju z ustreznimi izkušnjami. V razvoju potrebujejo razvojnega inženirja – konstruktorja izdelkov in razvojnega tehnologa.

Septembra je Siliko uspešno postavil tudi lastno proizvodno linijo za mešanje gume, zato potrebujejo dva upravljalca strojev v mešalnici in inženirja za razvoj elastomerov, pri čemer so najbolj zaželena znanja s področja compoundinga.

Kandidati naj svoj CV in motivacijsko pismo pošljejo na elektronski naslov: marjeta.borstnik@siliko.si. jpš