Prodaja novih mobilnikov Iphone 6 in njegove večje različice Iphone 6 Plus se danes začne še v Hongkongu, Singapurju, Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji, ZDA, Kanadi in Portoriku, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

S 26. septembrom bodo nove mobilnike začeli prodajati še v 22 državah, kot so Avstrija, Italija, Rusija, Španija, Turčija. Slovenije ni med njimi - lani so mobilniki Iphone 5S v Slovenijo prišli dober mesec po začetku prodaje v prvi skupini držav.

Apple je nova mobilnika predstavil 9. septembra, prednaročila so začeli sprejemati 12. septembra. V prvih 24 urah so dobili rekordnih več kot štiri milijone prednaročil. Za model Iphone 5 je Apple leta 2012 dobil več kot dva milijona prednaročil.

Prvi kupec novega iPhona 6 v Avstraliji se bo zapisal v zgodovino avstralske televizije in tudi Youtuba. Ko je ves navdušen želel novinarki pokazati svoj novi pametni telefon, mu je ta iz škatlice padel na tla. Čeprav je bil še vedno cel, je mladeniču za trenutek zastalo srce. Poglejte: