Hokejski Tivoli bo zvečer odprl svoja vrata za domačo premiero Olimpije v novi sezoni EBEL. Ljubljančani po tesnih porazih v Celovcu in Dornbirnu zdaj proti Znojmu nestrpno pričakujejo prvi ulov, enako pa razmišljajo tudi Čehi, ki po uvodnih krogih tako kot Olimpija še niso osvojili točke.

Tivolski hokejisti bodo v novi zimi zagotovo konkurenčnejši kot lani, saj jih lahko opogumlja mnogo boljša fizična pripravljenost. Najbolj jim ustreza igra petih proti petim, ko do izraza pridejo njihove drsalne sposobnosti. Učinkovitost v napadu za zdaj še ni na želeni ravni, prav tako ne igra z igralcem več. Pripravljalne tekme in uvodna prvenstvena obračuna dajejo slutiti, da je kakovost tujih napadalcev Hunterja Bishopa in Matta Whita sorazmerna z njuno vrednostjo na trgu. Ljubljančani v moštvu nimajo hokejista, ki bi prav posebej izstopal, zato bodo morali staviti na moštveni duh in igrati v slogu vsi za enega, eden za vse. Na začetku je največ pokazala druga napadalna trojka Koblar-Pešut-Koren.

Nemškega trenerja Fabiana Dahlema najbolj boli, da je Olimpija v Celovcu in Dornbirnu zamudila veliko priložnost za kakšno točko, potem ko je bila obakrat vse do konca v igri za aktiven rezultat. »Ne vem, ali so ljudje pričakovali, da bomo na začetku sezone dihali tekmecema za vrat vse do zadnje minute. Zelo pozitivno je, da smo se lahko enakovredno merili, bomo pa morali popraviti napake. Upam, da smo se prejšnji konec tedna kaj naučili. Na treningih in tekmah so fantje zelo zavzeti, zato si seveda želimo, da bi se ves trud kmalu obrestoval,« je po včerajšnjem dopoldanskem treningu ob ledeni tivolski ploskvi razlagal Fabian Dahlem, ki ne more računati na poškodovana Igorja Cvetka in Miho Pesjaka.

Nemec velikokrat opozarja novinarje, da ima Olimpija najcenejše moštvo in da čudežev ne gre pričakovati: »Čaka nas dolgotrajen proces, da bomo sestavili vse koščke v celoto. Za zdaj se mi zdi, kot da se nam vsaka napaka maščuje, kar pomeni, da moramo še bolj paziti na malenkosti in biti odgovornejši.« Tekma z Znojmom bo tudi zanj nekaj posebnega, saj bo v Tivoliju prvič spoznal, kako se na uradni tekmi počuti trener domačega moštva. Veliko je ugibanj, koliko občinstva bo pritegnil uvodni prvenstveni obračun v novi sezoni, potem ko je imela Olimpija v zadnjih letih praviloma tradicionalno bazo vsaj tisočih gledalcev na vsaki tekmi.

Dahlem si želi, da bi moštvo z gledalci vzpostavilo vzajemen odnos. »Vsi smo na isti barki in vsi želimo biti uspešni. Veliko bi nam pomenilo, če bi nas navijači glasno spodbujali in znali ceniti našo požrtvovalnost. Zagotovo nam bo prav prišla vsakršna podpora, ki bi fantom dala dodatno energijo,« je še pristavil Bavarec, rojen v Rosenheimu.

EBEL, 3. krog, danes ob 19.15: Olimpija – Znojmo, KAC – Alba, Beljak – Innsbruck, Dornbirn – Dunaj.