Kako ste na igrišču doživeli prvo tekmo v karieri v ligi prvakov?

Občutili smo vso zahtevnost elitnega tekmovanja, ki je najvišja možna klubska raven. Dobro smo se zoperstavili uglednemu tekmecu, zato je remi najpravičnejši. Gol v zadnji minuti je čustven trenutek za nas igralce in fantastične gledalce na tribunah. Če želimo prezimiti v Evropi, bomo morali nadaljevati nabiranje točk predvsem na domačem igrišču.

Potrebovali ste pol ure, da ste ujeli ritem zahtevnosti lige prvakov.

Dobrih dvajset minut smo zelo trpeli. A v ekipi nikomur ni težko priskočiti na pomoč soigralcu. Ponosen sem na to, da smo tudi v ofenzivi naredili nekaj dobrih stvari. V drugem polčasu bi morali dlje zadržati žogo v svoji posesti. Skupinski del lige prvakov je precej zahtevnejši od kvalifikacij. Če v ligi Evropa ni bilo popuščanja niti za sekundo, je v ligi prvakov ta čas skrajšan na milisekundo. Hitrost je izjemna, zato moraš biti maksimalen in napadati, da se lahko odpočije obrambna linija.

Tekma je bila na ravni ugleda lige prvakov z igro. Obe ekipi sta si zelo želeli zmagati.

Dirkali smo gor in dol. Ker ima Sporting nekaj zelo hitrih igralcev, smo morali preprečiti protinapade. Tudi v napadu smo bili nevarni in zadeli vratnico v prvem polčasu. Lahko bi dosegli več kot en gol.

Je bila to tekma z najhujšo bitko v zvezni vrsti v vaši karieri?

Portugalci so znani po igri kratkih podaj po tleh, kar je še povečalo zahtevnost preizkušnje. Ko so držali žogo, smo zelo trpeli. Lepše je, če imaš žogo v nogah in tekmeca uspavaš ter utrujaš. Počasi bomo tudi mi prišli do ravni, da bomo tekmecu skrili žogo.

Maribor postaja specialist za odločilne gole v sodnikovem dodatku. Bohar je zadel proti Maccabiju, zdaj še Zahović proti Sportingu.

Takšen je prvi vtis. Če garaš in verjameš v svoje delo ter uspeh, je nogomet čudovita igra, ki te nagradi. To nas vodi naprej, zato je Luka dosegel enkraten gol.

Ali so po točki in dobri igri apetiti zrasli?

Gremo iz tekme v tekmo. Za nas je ugoden tudi remi na drugi tekmi med Chelsaejem in Schalkejem, saj imamo zdaj vsi enak izkupiček in razliko v golih 1:1. Upam, da bomo na naslednjih tekmah dosegli tudi kakšno zmago. Maribor se nikoli preda, zato bomo za vsakogar trd oreh.