Osrednja tema novinarske konference je bil prihajajoči dvoboj 38-letnega boksarja, ki je največje uspehe dosegel v velterski kategoriji. Proti Hafnerju se bo boril v višji kategoriji, lahki srednji (do 69,9 kilograma), a Zavca to ne moti: "V tem trenutku ni bilo možnosti dobiti borbe v velterski kategoriji, ki bi mi prinesla titulo. Edina razpoložljiva je bila lahka srednja kategorija. Odprtih rok sem to sprejel. Po letu premora želim dvoboj, ki nekaj prinaša," je razložil Zavec, ki se je nazadnje boril 19. oktobra 2013 proti Francozu Sebastienu Allaisu.

Tekmec na papirju ni najbolj zveneče ime

Osemintridesetletni Hafner, ki bo v ringu "plesal" z Zavcem, je doslej boksal 28-krat, 23 dvobojev je dobil, od tega 12 predčasno. "Želim si zmago in delam le v tej smeri," je o naslednjem obračunu dejal Ptujčan, ki je po zadnji borbi imel nekaj težav s poškodbo, ki je preteklost. Čeprav se dolgo ni boril, je brez pravega cilja vztrajal pri treningih, verjame, da se mu je to obrestovalo.

"Na papirju ni najbolj zveneče ime. To bi bilo nesmiselno pričakovati. Tudi sam nisem bil nekaj časa v ringu. Dobili smo, kar je ponujala WBO organizacija. Nismo imeli izbire. Spoštujem vsakega borca, tudi Ferenca. In verjamem, da ima zelo podoben cilj kot jaz," je še razložil Zavec in o času, ki ga je preživel izven ringa, dodal: "Postoril sem zelo veliko. Uspel sem združiti izkušnje s kvaliteto in s praktičnim udejanjanjem, kar vzame največ časa. Ker sem ga imel, sem se detajlno posvetil kombinacijam, korakom, ki mnogim očem niso vidne. Zavedamo se jih v ringu, s trenerji. Upam, da bom veliko tega lahko pokazal v samem dvoboju."

Pričakovanja zaradi domačega občinstva večja

"Z veseljem lahko rečem, da sem dočakal to, o čemer sem sanjal: po enem letu dvoboj. Popolnoma brez pogodbe in seveda na domačem teritoriju. Kar se tiče mene, zelo sem vesel, kajti končno je znan cilj poti. Ko sem v Sloveniji vedno znova podoživljam in doživljam različne občutke. To so zame najlepši občutki. Moja pričakovanje so večja zaradi občinstva. Želel bi si, da je udeležba čim večja," je na vprašanje o dvoboju pred domačimi gledalci odvrnil Zavec.

Cilj ostaja preboj v ZDA

Do sanj bo Zavca skušal popeljati ameriški zastopnik Lou DiBella, ki je njegov novi zastopnik; Ptujčan se je sporazumno razšel z dolgoletnim menedžerjem Ulfom Steinforthom, zadržal pa je trenerski štab. Američan obljublja velike dvoboje onkraj luže. "Sanje postajajo resničnost. Ameriški prostor me zanima kljub dvema porazoma," je o novem sodelovanju spregovoril Zavec. Dvoboj proti Hafnerju bi lahko bil prvi korak do vrnitve, slovenski boksar pa ne skriva želje, da si želi kariero skleniti prav v deželi boksarskih spektaklov. "V tretje gre rado," je hudomušno pripomnil Zavec.