Velika tekmica slovenske snežne kraljice Tine Maze si želi, da bi bila v najboljši pripravljenosti za svetovno prvenstvo, ki bo februarja prihodnje leto prav v njenem domačem Vailu in Beaver Creeku.

"Dr. Andrews mi je uradno dovolil, da lahko stopim na smuči. Vsem, ki so mi pomagali, bi se rada zahvalila, da bom spet lahko smučala. Res je bila dolga pot, toda bilo je vredno," je zadovoljna ameriška šampionka svojim sledilcem in najzvestejšim navijačem spodbudne vesti sporočila prek svojega Facebook profila.

Vonnova, ki pozornost resnih in tračarskih medijev pleni tudi kot intimna prijateljica najuspešnejšega golfista vseh časov Tigerja Woodsa, se je odločila za pregled v priznanem Andrewsovem institutu za ortopedijo in športno medicino na Floridi, kjer je bila lahko zadovoljna po podrobnem pregledu in vse testih sposobnosti in vzdržljivosti.

V lov na rekord po številu zmag

Ameriška športna zvezdnica ne skriva, da si želi postati najuspešnejša alpska smučarka vseh časov. Rekord po številu zmag v svetovnem pokalu še vedno drži slovita Avstrijka Annemarie Moser-Pröll, ki je blestela v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je vpisala 62 zmag v svetovnem pokalu. Vonnova je doslej osvojila 59 zmag, od novega rekorda jo tako ločijo štiri zmage.

Kariero tekmovalke je najbolj zaznamoval padec na lanskem svetovnem prvenstvu v Schladmingu, ko si je hudo poškodovala koleno, nato si je na treningu v Cooper Mountainu znova natrgala križne kolenske vezi, zaradi česar je izpustila olimpijske igre v Sočiju.