Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Evropska liga

Dnipro - Inter
0, 2

Inter je dobro začel sezono, saj na prvih štirih tekmah še ni prejel zadetka, dosegel pa jih je že 16, od tega kar sedem v nedeljo proti Sassuolu. Moštvo je lačno vzpona in vrnitve med najboljše v Italiji in tudi Evropi, zato je motivacija za vsako tekmo velika. Mazzari bo danes verjetno spočil nekaj nosilcev igre, a ima tudi na klopi kar nekaj obetavnih nogometašev, ki bi morali iz Ukrajine prinesti vsaj točko. Dnipro sicer ni od muh in v ukrajinskem prvenstvu trenutno zaseda drugo mesto, a ga danes čaka z naskokom najtežja tekma v sezoni do sedaj. Velik udarec za Dnipro je tudi dejstvo, da mora zaradi nemirnih razmer v državi tekme igrati v Kijevu, kar zagotovo zmanjšuje njegovo prednost domačina.

Nogomet - Evropska liga

Salzburg - Celtic
1

Salzburgu ponovno ni uspelo priti v ligo prvakov, rane pa bodo rdeči biki celili v evropski ligi. Podobno je bilo tudi lani, ko so nato v skupinskem delu naravnost blesteli, v izločilnih bojih pa nato kmalu izpadli. Glede na dominantnost v domačem prvenstvu se lahko tudi tokrat povsem posvetijo evropski ligi in lahko pričakujemo, da se bodo ponovno prebili iz skupine. Proti moštvom, kot je Celtic, ki je daleč od stare slave in ga je pred tedni ugnal tudi Maribor, nogometaši iz Mozartovega mesta ne bi smeli imeti preveč težav.

Nogomet - Evropska liga

Standard - Rijeka
0, 2

Kekova Rijeka evropsko ligo začenja v Belgiji pri Standardu, kjer bi lahko prišla do kakšne točke, saj je v dobri formi in še naprej niza zmago za zmago. Povsem drugačno je stanje pri domačem klubu, saj je Standard na zadnjih sedmih tekmah doživel pet porazov in dvakrat remiziral, kar ga je pahnilo v spodnjo polovico lestvice belgijskega prvenstva. Belgijci bodo potrebovali kar precej znanja in sreče, če želijo s tako formo danes premagati trdožive Rečane.

Nogomet - Evropska liga

Fiorentina - Guingamp
0, 2

Fiorentina še išče pravo formo, saj v prvih dveh krogih serie A ni uspela doseči zadetka in je osvojila le točko, zato so v Firencah v tem trenutku z mislimi verjetno bolj pri domačem prvenstvu kot evropski ligi, ki že pregovorno Italijanov ne zanima preveč, zato se je ponavadi lotevajo z rezervno zasedbo, kar bo verjetno nocoj storil tudi Montella. To še dodatno zmanjšuje možnosti za zmago domačih, saj je njihov nasprotnik vse prej kot slab, kar je Guingamp dokazal tudi v nedeljo, ko je premagal do takrat vodilno moštvo francoskega prvenstva Bordeaux. Kvote za uspeh gostov so precej mamljive.

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Salzburg - Graz
1

Salzburg je odlično začel sezono, tako v ligi prvakov kot v ligi Ebel, saj je skoraj nepremagljiv. Na zadnjih sedmih tekmah je doživel le en poraz, tako da so obeti Gradca pred današnjim gostovanjem dokaj slabi.