Gre za skoraj 80.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče, ki je pripadalo državnemu električnemu podjetju Kepco. Njegovo vrednost so sprva ocenjevali "le" na tri milijarde dolarjev oziroma 3,3 bilijona južnokorejskih vonov.

A kot so danes sporočili iz Kepca, je Hyundai zanj na koncu ponudil veliko več - 10,5 bilijona vonov ali preračunano 126.000 dolarjev na kvadratni meter. Koliko je bil pripravljen za zemljišče odšteti Samsung, niso razkrili, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Hyundai naj bi tam sedaj zgradil svoj glavni sedež in tematski avtomobilski park.

Za dragocen kos zemljišča sta se sicer potegovala le Hyundai, največji južnokorejski proizvajalec avtomobilov, in Samsung, največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu. Za vse ostale je bila očitno ta "igra" predraga. Tako draga zemljišča - tako velika in obenem na tako prestižni lokaciji - se sicer prodajajo izjemno redko, piše AFP.

Luksuzno seulsko okrožje Gangnam je postalo v svetu znano po zaslugi mega hita Gangnam Style južnokorejskega glasbenega in televizijskega zvezdnika Psyja.