»Tečem že odkar pomnim. Ne znam si predstavljati da ne bi bila aktivna in podrejena športnemu življenju. To je najboljša vadba za telo in možgane, se pravi sprostitev. Občutek, ko narediš nekaj zase, je res fantastičen,« svojo ljubezen do teka opiše Efi, kot jo kličejo prijatelji.

Čeprav se je v zadnjih letih skupaj s svojimi varovankami udeležila že kar nekaj tekaških izzivov, na Ljubljanskem maratonu doslej še ni nastopila. A zagrizena športnica vseeno priznava, da se v prihodnosti zagotovo vidi na kakšni 'desetki', saj se tudi velika skupina članic njenega ŠD EFi redno udeležuje tekaškega praznika leta. Letos ji to še ne bo uspelo, bo pa konec meseca Efi organizirala že 3. Medvoški tek.

Tekaško obarvan 27. september

»Tudi letos bo naše tekmovanje odlična priložnost, da prijavljeni na Volkswagen 19. Ljubljanski maraton mesec dni pred dnevom d preverijo svojo kondicijo in napredek. Trenutno je prijavljenih že skoraj 200 tekačev, veliko jih je že 'starih znancev', v vedno večjem številu pa se prijavljajo tudi novi tekači, ki se bodo teka verjetno udeležili zaradi radovednosti. Sam tek je srednje zahteven, se pravi ni ravno mačji kašelj, in s tem odlična predpriprava za oktobrski izziv,« je pojasnila Efi.

Tekači 3. Medvoškega teka boste tekli po ulicah Medvod in okoliških krajev, izbirate lahko med 5, 10 in 20 kilometrov dolgimi progami s skupnim štartom na parkirišču športne dvorane v Medvodah. Za najhitrejše na najdaljših tekih so predvidene denarne nagrade za ostale najhitrejše pa praktična darila. Več informacij na www.sdefi.si.