Chenova je bil z moškim nekaj časa v zvezi, ko je ugotovila, da je v resnici poročen. Njegove obljube so bile samo način, na katerega se je hotel dokopati do njene nedolžnosti, je ženska pojasnila na sodišču. Zatrdil ji je, da jo bo popeljal pred oltar.

Moški, ki bo moral plačati odškodnino, se je na razsodbo že pritožil.

Nekdanji par se je spoznal prek spleta leta 2009, hoditi pa sta začela šele leta 2013. Skupaj sta odpotovala v Singapur, kjer sta imela tudi spolne odnose. Moški je po tem prekinil vse stike, Chenova pa je začela preiskovati njegovo preteklost. Ko je vdrla v njegov dom, je odkrila, da je že poročen.

Na sodišču je sprva zahtevala 81 tisoč dolarjev odškodnine zaradi psiholoških posledic, poravnati pa bi mogel tudi njen račun za zdravnika, ki je znašal 250 dolarjev. Sodišču se je zdela zahtevana vsota previsoka, je pa spoznalo, da bi pravica do nedolžnosti morala biti zaščitena z zakonom. »Kršiti pravico nekoga do nedolžnosti lahko vodi k povzročitvi telesne poškodbe, omejevanju svobode in uničenju ugleda neke osebe. In to terja neko škodo,“ je v sodbi pojasnilo sodišče.

Obtoženec se ni udeležil zaslišanj na sodišču, prek svojega odvetnika pa je zanikal, da je imel spolne odnose z omenjeno žensko.