Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Maribor - Sporting L.
0,2
Slovenski prvaki se nadejajo, da bodo že na svoji prvi tekmi presenetili tekmeca in osvojili vsaj točko, če ne celo tri. Razlogov za optimizem imajo kar nekaj. Poleg močne podpore s tribun velja poudariti, da gosti v letošnji sezoni še ne kažejo dobrih predstav, kar se je potrdilo na njihovi zadnji prvenstveni tekmi, ko so doma proti Belenensesu zgolj remizirali. Vseeno Mariboru danes nikakor ne bo lahko. Močno oslabljeni bodo v zadnji liniji, saj so zaradi poškodbe ostali brez svojega prvega stebra obrambe Marka Šulerja.

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Bayern (M) - Manch City
0

Srečanje nemških in angleških prvakov je zagotovo najatraktivnejša obračun prvega kroga. Pred tekmo so zagotovo veliko bolj zaskrbljeni v taboru Bavarcev, saj njihove nogometaše pestijo številne zdravstvene težave, zato je že zdaj jasno, da ne bodo nastopili z najmočnejšo postavo. Četudi Cityju v domačem prvenstvu ni uspel najboljši start in svojo formo še vedno išče, se mu nocoj ponuja idealna priložnost, da na bržčas najtežjem gostovanju skupinskega dela iztrži ugoden rezultat.

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Barcelona - Apoel Nikozija
1
Na prvi pogled se zdi, da Katalonci nocoj ne bodo imeli težkega dela. A na igrišču se zna odviti povsem drugačen scenarij. Ciprčani, ki so po kvaliteti za nekaj razredov slabša ekipa od Barcelone, bodo na Camp Nouu najverjetneje igrali izjemno obrambno naravnano, kar pa je španskemu velikanu v preteklosti nemalokrat povzročalo obilo težav.

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Ajax - PSG
2
Ajax na zmago danes skoraj ne more računati. Mladi ekipi trenerja Franka de Boerja bodo nocoj nasproti stali številni nogometni zvezdniki, ki ne skrivajo, da si želijo v letošnji sezoni osvojiti ligo prvakov. Nizozemci bi bili zelo zadovoljni že z neodločenim izidom, ki pa se zdi skoraj nemogoč.

Nogomet - Slovenija - Pokal

Triglav - Domžale
2
Dvoma o zmagovalcu ne bi smelo biti. Triglavu, ki je po lanski sezoni izpadel v drugo ligo, bo namreč nasproti stala letos izjemna ekipa Domžal. Varovanci trenerja Luke Elsnerja so v prvenstvu fenomenalni, saj imajo po osmih krogih prav toliko zmag, povrhu pa so še brez prejetega zadetka.