Lainšček je poglavja na spletnem omrežju objavljal med 6. julijem in 14. septembrom. Kot je pokazala analiza, naj bi bilo 451 sledilcev iz Ljubljane, 32 pa naj bi jih romanu sledilo iz tujine. Med bralci naj bi bilo 82 odstotkov žensk. Sledilci so v komentarjih večinoma opisovali svoja doživljanja branja in podajali mnenja, manj pa je bilo pripomb in sugestij, namenjenih neposredno avtorju, je sporočil Lainšček.

Roman Strah za metulje v nevihti je zgodba o ljubezni, ki se začne leta 1972 v Zemunu in konča leta 1991 v Slovenj Gradcu. Študent Marko Hribernik iz Ljubljane se med služenjem vojaškega roka v Jugoslovanski ljudski armadi zaljubi v dijakinjo zemunske gimnazije Ljilljano Uzelac. Nesrečne okoliščine prepovedane, usodne ljubezni se v celoti razkrijejo šele med slovensko osamosvojitveno vojno. Roman realistično prikazuje razmere v jugoslovanski armadi in življenje v Titovi Jugoslaviji, opisani pa so tudi dogodki iz časa slovenske osamosvojitve.

Pisatelj Feri Lainšček se je rodil leta 1959 v Dolencih v Prekmurju. Je avtor številnih literarnih del. Po njegovih romanih je bilo posnetih več filmov, med njimi Petelinji zajtrk. Za literarno ustvarjanje je prejel več nagrad, med njimi dvakrat kresnika, nagrado Prešernovega sklada in večernico. Je tudi avtor več pesniških zbirk. Veliko njegovih pesmi je uglasbenih in prirejenih za zasedbe popularne in resne glasbe ter za pevske zbore.