Wehrlein je pred dvema letoma tekmoval v formuli 3 in postal tudi najboljši novinec. Nato se je preselil v tekmovanje DTM, kjer vozi za moštvo Mercedes-Benz.

V soboto je mladi Nemec postal najmlajši zmagovalec dirke v zgodovini tekmovanj DTM, prejšnji teden pa je prvič testiral bolid formule 1 na Portugalskem.

"Bil sem zelo zadovoljen, ko sem izvedel, da bom opravil testiranje formule 1 za Mercedes v Portimau," je povedal nemški najstnik: "Potreboval sem nekaj krogov, da sem se navadil na izjemno hitrost, trde zavore in visoke hitrosti v ovinkih - to je povsem drugačno tekmovanje v primerjavi z DTM."

Po uspešno opravljenem testiranju so pri Mercedesu Wehrleina povabili k sodelovanju. Nemec bo z moštvom potoval od VN Singapurja naprej in bo opravljal naloge testnega dirkača.

Moštvu Mercedes zaenkrat v letošnji sezoni formule 1 kaže odlično. Njihova voznika Nico Rosberg in Lewis Hamilton sta na prvem in drugem mestu v skupni razvrstitvi dirkačev, v konstruktorski razvrstitvi pa ima Mercedes pred Red Bullom že 182 točk prednosti.