S Parnim valjkom je Rastko Milošev - Ras začel sodelovati leta 1979, ko še ni dopolnil 18 let. Njegov prepoznavni glas je mogoče slišati na albumih Vruće igre, Vrijeme je na našoj strani, Koncert, Glavom ulicom, Uhvati ritam in Pokreni se, ki se uvrščajo v zlato dobo takratnega rock in rolla.

Rastko Milošev - Ras je bil že od malega okužen z glasbo. Igral je klavir, klarinet in saksofon. Ko je pri 15 letih prvič slišal Beatlese, pa se je zaljubil v električno kitaro. Kot studijski glasbenik je sodeloval pri številnih albumih, posnetih v 80. letih prejšnjega stoletja. Kot kitarist, avtor, producent in aranžer je sodeloval s Terezo Kesovijo, Dinom Dvornikom, Oliverjem Mandićem in Kaliopi, Jasminom Stavrosom, Dinom Merlinom, Plavim orkestrom …

Konec 80-ih je ustanovil skupino Ras 2va 3ri in izdal album Granice. Ponovno se je povzpel na oder in se na turnejo odpravil po takratni Sovjetski zvezi. Ko si je ustvaril družino se je odpravil v Nemčijo, kjer je delal kot restavrator starega pohištva, a tudi tam se ni mogel posloviti od glasbe. Z lokalnimi glasbeniki je ustanovil skupino in nastopal po zvezdni državi Baden-Wurttemberg.

Po petih letih življenja v tujini se je vrnil na Hrvaško, kjer je nadaljeval z restavriranjem pohištva in glasbo. Glasbo je pisal za televizijo, oglase in film Srce nije u modi. Leta 2011 je izdal album Sanctuary za založbo Scardona.