Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Hull - West Ham
1, 0

Hull je v prvih dveh krogih osvojil zelo zadovoljive 4 točke, nato pa z 1:2 klonil na gostovanju pri prerojeni Aston Villi. Danes imajo tigri lepo priložnost, da se vrnejo na zmagovito pot, ali pa pridejo vsaj do točke, saj West Ham ni tekmec, ki bi se ga morali bati. Oba kluba bi se ob koncu sezona sicer znala znajti med borci za obstanek, zato so na njunih dvobojih točke »dvojne« in domačin si ne sme privoščiti poraza.  

Nogomet - Italija - 1.liga

Verona - Palermo
1, 0

Verona je lani odigrala zelo dobro sezono in bila do konca v igri celo za peto mesto in igranje v Evropi. Letos je sicer še vedno glavni cilj kluba obstanek, a je jasno, da po takšni sezoni, kot so jo imeli lani, razmišljajo tudi o zgornji polovici lestvice. Doma je Verona lani dobila več kot polovico vseh tekem (10 od 19), zato tudi letos na svojem terenu pričakuje kar nekaj točk, predvsem pa jih bo treba osvajati proti tekmecem, kot je današnji. Palermo po povratku iz serie B prav gotovo ne bo krojil razpleta pri vrhu, najverjetneje se bo celo boril za obstanek, zato bi bili Sicilijanci v Veroni zadovoljni že s točko, za katero pa se bodo morali pošteno potruditi.

Nogomet - Norveška - 2.liga

Tromso - Hodd
1

Tromso, ki je še lani igral v skupinskem delu evropske lige, je nato nepričakovano spomladi celo izpadel v drugo ligo. Glavni in edini cilj moštva je seveda takojšnja vrnitev med norveško elito in zaenkrat jim dobro kaže, saj imajo šest krogov pred koncem s tekmo manj štiri točke prednosti pred tretjim Mjondalenom, ki bi lahko ogrozil neposredno napredovanje Tromsoa. Današnja zmaga proti 10. Hoddu bi domače torej lahko močno približala vsaj drugemu mestu, zato jim motiva ne bi smelo manjkati.

Tenis - WTA - Seul

Radwanska A. - Hercog P.
1

Hercogova ni imela sreče pri žrebu v Seulu, saj jo že v prvem krogu čaka obračun s 5. Igralko sveta, ki je v Koreji prva nosilka. Radwanska bo gotovo zelo motivirana, da zaceli rane po prezgodnjem izpadu na US Opnu, kar Slovenki še zmanjšuje možnosti za presenečenje.