Hokejisti Olimpije in njihov novi trener Fabian Dahlem so z izjavami pred začetkom nove sezone v EBEL zelo previdno vstopili v tekmovalno zimo 2014/15. Nihče ni obljubljal veliko, so pa vsi razlagali, da se bodo vztrajno borili za vsak centimeter ledu. Nemški trener Dahlem je novinarjem hitel pojasnjevati, da od tivolskega moštva zaradi majhnih finančnih vložkov v sestavo kadra nihče ne more zahtevati vstopa v končnico in da bo vsaka zmaga podobna majhnemu čudežu. No, »čudeža« ob prvem koncu tedna ni bilo, je pa nastal vsaj spodoben končni vtis, ki so ga Ljubljančani pustili v Celovcu in Dornbirnu. A ker umetniški vtis v športu nikdar ne prinaša točk, so zmaji ob prvaku Bolzanu in češkem Znojmu po dveh krogih že prikovani na dno lestvice.

Trener Dahlem je svoje varovance že v petek zvečer pohvalil ob porazu z 1:3 v Celovcu. Po njegovem je uvodnemu spodrsljaju botrovalo preveliko spoštovanje do tekmeca, ko je KAC že v prvi tretjini povedel z 2:0, s predstavo pa je bil načeloma zadovoljen. Ob robu ljubljansko-celovškega obračuna so tudi Avstrijci znali pohvaliti igro Olimpije in dodali, da bi se edini slovenski predstavnik v ligi ob kakšni resnejši okrepitvi znal boriti celo za preboj med najboljše klube v EBEL. Na krilih spoznanja o konkurenčni predstavi na Koroškem se je Olimpija včeraj podala proti Dornbirnu, kjer v sklopu odprtega prvenstva Avstrije sploh še ni zmagala. Ljubljančani so šestim porazom zdaj dodali še sedmega, čeprav so bili še bližje prvi točki kot v uvodnem krogu. Dornbirn je odločilni gol za zmago s 3:2 zabil pet minut pred koncem rednega dela, ko je bil še tretjič uspešen z igralcem več, Ljubljančani pa so po tekmi bentili, da Kyle Medvec pred tem sploh ni naredil prekrška.

Izkoristek ob številčni prednosti pa bi lahko bil precej boljši pri Olimpiji. Resda so zeleno-beli dva od dosedanjih treh golov dosegli ravno v tem elementu hokejske igre, vendar prostora za izboljšave je še ogromno, kar je bilo opazno že v pripravljalnem obdobju. Podobnega mnenja je tudi Matej Hočevar, eden bolj izkušenih ljubljanskih hokejistov v novi sezoni: »Kot vidimo, zelo veliko odločilnih golov pade ravno v igri z igralcem več. Tudi mi moramo začeti tovrstne situacije pretvarjati v zadetke.« Že na naslednjih tekmah se bo več pričakovalo tudi od udarnega napada Olimpije, kjer sta za doseganje golov zadolžena Hunter Bishop in Matt White.

Hočevarja veseli spoznanje, da je Olimpija lahko konkurenčna v trenutkih, ko so moči na ledu izenačene, kar je posledica dobro opravljenih priprav v avgustu in septembru. »Drsamo lahko z vsakim tekmecem, zdaj moramo to samo nadaljevati. Res škoda, da po prvih gostovanjih nimamo nobene točke na računu, saj bi si jo vsekakor zaslužili. Poraza sta posledica nekaj nepotrebnih napak. V prihodnje bomo morali manj časa presedeti na kazenski klopi, saj nam izključitve porušijo ritem. Igrati moramo čim bolj preprosto in paziti na majhne stvari,« je analiziral Matej Hočevar.

Prvo zmago v sezoni bodo Ljubljančani lovili v petek, ko bo vrata tivolskih tribun premierno odprl Znojmo. V klubu napovedujejo bogatejši spremljevalni program za navijače kot lani, v ta namen pa so že nekoliko okrepili marketinške aktivnosti.

EBEL, 2. krog: Dornbirn – Olimpija 3:2 (1:0, 1:0, 1:2, gledalcev 2800; 1:0 Arniel 17/PP1, 2:0 Miller 26/PP1, 2:1 Koblar 44/PP1, 2:2 Pešut 50, 3:2 Grabher Meier 55/PP1), Innsbruck – KAC 5:4, Gradec – Linz 3:4 v podaljšku, Dunaj – Alba 6:3, Bolzano – Beljak 0:3, Znojmo – Salzburg 1:3, vrstni red: Salzburg, Linz in Dunaj po 4, Gradec 3, KAC, Alba, Beljak, Innsbruck in Dornbirn po 2, Znojmo, Olimpija in Bolzano 0. Pari prihodnjega kroga, petek ob 19.15: Olimpija – Znojmo, Salzburg – Gradec, KAC – Alba, Beljak – Innsbruck, Dornbirn – Dunaj, Linz – Bolzano.