Nominiranci savinjsko-posavske regije so Baumuller Dravinja iz Slovenskih Konjic, ki izdeluje električne omarice, rogaški MOS Servis, ponudnik montaže elektro in mehanske opreme, ki je bilo nominirano podjetje že lani, ter velenjska Plastika Skaza, ki izdeluje izdelke iz reciklirane plastike. Vsa tri podjetja imajo visoko bonitetno oceno A1++.

Konjiški Baumüller Dravinja sodi med srednje velika podjetja, saj ima že 180 zaposlenih, leto 2013 pa je končal z dobrimi 15 milijoni evrov prodaje. Podjetje z visoko razpršenostjo tako kupcev kot dobaviteljev izvozi vso proizvodnjo, v Sloveniji pa ga vodita Jožef Klajnšek in Helmut Hauf. Delajo tako za področje medicine, strojegradnje, tiskarstva, avtomobilske in prehrambne industrije.

MOS Servis, ki na leto ustvari skoraj devet milijonov evrov prihodkov z okoli 120 zaposlenimi, ima prav tako 100-odstotni izvoz. Podjetje, ustanovljeno marca 2006, vodi Peter Volovšek, naročnike pa ima praktično po vsem svetu. Podjetje s sedežem v Rogaški Slatini je v svoji dejavnosti v Sloveniji po prihodkih tretje, po kapitalu peto in po dobičku na desetem mestu.

Podjetje Plastika Skaza se je razvilo iz družinskega obrtniško-kooperantskega podjetja, ki je nastalo v sedemdesetih letih preteklega stoletja. Podjetje trenutno zaposluje 180 ljudi, leto 2013 pa je končalo z dobrimi 24 milijoni evrov prihodkov. Velenjsko gazelo vodita zakonca Bojan in Tanja Skaza, ki sta tudi lastnika podjetja, podjetje pa prav tako izvozi skorajda vso proizvodnjo. jpš