Potem ko so Ljubljančani novo sezono lige Ebel začeli v Celovcu s porazom, so tokrat proti Dornbirnu upali na zmago ali vsaj točko, vendar pa so bile sanje bolj kratke sape, čeprav so bili Ljubljančani tokrat zelo blizu zmagi oziroma vsaj točki, ki bi si jo glede na prikazano zaslužili. A na koncu so izgubili proti moštvu, ki je sezono odprlo še slabše kot edino slovensko moštvo v razširjenem avstrijskem prvenstvu, z visokim porazom proti moštvu iz Gradca z 1:5.

Olimpija že na samem začetku ni izkoristila velike priložnosti, ko je imela kar pet minut igralca več na ledu. Buldogi so bili napadalnejši, razmerje strelov v prvi tretjini je bilo 13:7 za gostitelje. Veselje v največje mesto v avstrijski zvezni deželi Predarlska je v 17. minuti dvoboja prinesel 24-letni James Arniel. Kanadčan je zadel ob številčni premoči na ledu, potem ko mu je podal Justin Di Benedetto.

Hokejisti iz Dornbirna so ljubljansko obrambo izigrali tudi v drugi tretjini, ko je v 36. minuti obračuna v hitrem protinapadu ljubljansko mrežo zatresel 29-letni ameriški napadalec Adam Miller. Tudi drugi gol so domači zabili ob številčni premoči. Razmerje strelov v 2. tretjini je bilo 13:8 za buldoge.

Po 42 minutah srečanja so priložnost izkoristili tudi gostujoči hokejisti, ki so prikazali povsem drugačen obraz. Po podaji Matta Whita je ob številčni premoči na ledu v polno zatresel Gregor Koblar. V 50. minuti pa se je še drugič zatresla mreža domačega moštva, za zmaje je bil uspešen Žiga Pešut, kar je bil šok za domače navijače in igralce.

Domači pa so znova stvari postavili na svoje mesto, ko je v 55. minuti zadel Martin Grabher Meier, ki je bil uspešen ob igri z igralcem več. Ljubljančani so lahko res zadovoljni z izkupičkom tretje tretjine, tudi pogled na statistično razpredelnico kaže, da so bili napadalnejši, razmerje v strelih je bilo 9:6 za Olimpijo.

Uvodna poraza v gosteh, razen zadnje tretjine proti Dornbirnu, nista nič kaj spodbudna popotnica pred domačo premiero, ko bodo zeleno-beli v petek v Tivoliju gostili Orle iz Znojma.