V okviru projekta bo obnovljenih nekaj manj kot 900 kvadratnih metrov raziskovalne infrastrukture in kupljena nova raziskovalna oprema, pojasnjujejo na službi vlade, ki je pristojna za evropske strukturne sklade in kohezijski sklad. Evropska sredstva za ta projekt bo prispeval evropski sklad za regionalni razvoj.

Primarni namen projekta je zagotovitev ustreznih prostorov in posodobitev raziskovalne laboratorijske opreme za potrebe kakovostnega izvajanja znanstveno-raziskovalne dejavnosti. Institut Jožef Stefan namreč deluje na dveh lokacijah - na Viču v Ljubljani in v Dolu pri Ljubljani, kjer je sedež Reaktorskega centra Podgorica. Slednji se srečuje z veliko prostorsko stisko, so sporočili iz službe vlade.

S pomočjo naložbe bodo zagotovljene sodobne prostorske možnosti za opravljanje znanstveno-raziskovalnega dela, predvsem v okviru odseka znanosti o okolju, ki se ukvarja predvsem z raziskavami okoljskih tehnologij. Urejena pa bo tudi ostala infrastruktura - prestavljena bo kanalizacija in zgrajena čistilna naprava, dodajajo.