Hokejisti Olimpije danes v Celovcu začenjajo svojo osmo sezono zapovrstjo v EBEL, kjer bodo v dvanajstčlanski konkurenci spet edini predstavljali slovenske barve. Po lanskem polomu, ko je moštvo zbralo vsega devet zmag, je zdaj osrednji cilj kluba izboljšati zadnji dosežek in predvsem preživeti. Nobena skrivnost ni, da je Olimpija v veliki finančni zagati, zato se bodo Ljubljančani v novi zimi predstavili z nizkoproračunskim kadrom. Ob šestih tujcih (pet Severnoameričanov in Hrvat) in plejadi domačih hokejistov bo trenersko palico vihtel Bavarec Fabian Dahlem, ki je imel v rodni Nemčiji doslej izkušnje večinoma zgolj z drugorazrednim tekmovanjem. Prvo ime moštva je izkušeni vratar Andy Chiodo.

Olimpija je v poldrugem mesecu opravila najdaljše priprave od vseh moštev v EBEL, kar je pomembna razlika v primerjavi z zadnjo sezono, ko je bil kolektiv zaradi logističnih težav z dvoranami in nekaterimi napakami v pisarni v preslabi fizični kondiciji. Pričakovati je, da Olimpija od jutri naprej ne bo imela težav z drsanjem in držanjem enakega ritma vseh šestdeset minut. Ljubljančani so okrepili samozavest prejšnji konec tedna, ko so suvereno zmagali na turnirju v Szekesfehervarju, kjer so se pomerili s primerljivima Gradcem in Albo. »Med pripravami sem bil zadovoljen z vnemo igralcev, ki so se močno trudili vsak dan. Že od prvega dne skupne vadbe spoznavam veliko talenta pri mladih slovenskih hokejistih. Pomembno je, da imamo borbeno ekipo, ki jo bo krasil moštveni duh,« pred premiero na Koroškem pravi trener Fabian Dahlem.

O njegovih sposobnostih na klopi bo več znanega že v kratkem, ko bo minilo nekaj krogov. Dahlemova največja želja je, da bi Olimpija dobila čim večjo podporo s tivolskih tribun. »Pozval bi navijače, naj bodo strpni. Želim si, da bi ugotovili, da želimo napredovati, to pa je dolgoročni proces. Nič se ne more spremeniti čez noč. Lanska postava Olimpije je bila na papirju kakovostnejša in izkušenejša, zato moramo biti realni in delati korak za korakom. Seveda želimo zmagati na vsaki tekmi, a vsi vemo, da prav vsakič ne bomo uspešni,« je še pristavil Nemec. mag