Po podatkih terminskih pogodb na obrestno mero borzni trgovci v tem tednu pripisujejo 79-odstotno verjetnost dviga obrestne mere do septembra 2015, v primerjavi z 73-odstotno verjetnostjo ob koncu prejšnjega meseca. Ključna obrestna mera v ZDA je namreč nespremenjena že od decembra 2008, ko je bil določen razpon od 0 do 0,25 odstotka. Spremenjena percepcija glede dviga obrestne mere se je odrazila na kapitalskih trgih v dvigu zahtevane donosnosti ameriških obveznic, kar je povzročilo padec cen obveznic, manjši prodajni pritiski pa so se pojavili tudi na delniških trgih. Kljub temu je za nekaj veselja na trgu poskrbel tehnološki gigant Apple, ki je predstavil dva nova modela iphona z 4,7˝ in 5,5˝ ekranom, pametno uro ter svojo novo storitev mobilnega plačilnega servisa. Večinoma je novica ugodno vplivala na tehnološki sektor, nekatere tehnološke delnice, kot denimo Ebay in Lenovo, pa so zaradi večje konkurenčnosti Appla padle.

Organizacija OPEC je močno znižala napovedi o potrebah po surovi nafti, predvsem zaradi naraščajočega črpanja v severnoameriškem bazenu. Temu primerno so se znižale napovedi o ceni nafte za prihodnje leto, na 16-mesečno dno pa se je znižala tudi trenutna cena zahodnoteksaške nafte in cena brenta.

V Evropi pa smo zasledili povečano število novic o Škotskem referendumu o odcepitvi. Po zadnjih javnomnenjskih anketah bo izid referenduma precej tesen, pri čemer naj bi bilo za zdaj približno 47 odstotkov glasov za odcepitev, 53 odstotkov pa proti. Obstajajo celo spletne stave na izid referenduma, iz kvot pa je razvidno, da obstaja večja verjetnost, da odcepitev ne bo izglasovana. Negotov izid je povzročil veliko nihajne angleškega funta, saj bi v primeru odcepitve Škotska dobila novo valuto, nekatera finančna podjetja (Royal Bank of Scotland Group in Lloyds Banking Group) pa že načrtujejo selitev v Anglijo v primeru pozitivnega izida referenduma.