Novinar New York Timesa Nick Bilton je bil šokiran, ko mu je v enem od številnih telefonskih klicev, med katerimi je Jobs ostro kritiziral njegovo poročanje o Applovih izdelkih, zaupal, da njegovi otroci še niso uporabili iPada.

Nekdanji urednik spletnega magazina Wired Chris Anderson je priznal, da ga otroci večkrat označijo za »fašista«, ker jim je postavil tako stroga pravila glede uporabe naprav. Andersona predvsem skrbijo nevarnosti pretirane uporabe moderne tehnologije, kot na primer škodljiva vsebina na spletu (pornografija), nadlegovanje s strani drugih otrok in odvisnost od računalnikov.

Izvršna direktorica marketinške agencije OutCast Agency Alex Constantinople svojemu petletnemu sinu med tednom prepoveduje uporabo naprav. Njeni starejši otroci med tednom računalnike lahko uporabljajo samo 30 minut na dan. Evan Williams, ustanovitelj Bloggerja, Twitterja in Mediuma, je priznal, da sta z ženo Saro svojima sinovoma raje kot iPada kupila knjige, ki jih lahko prebirata kadarkoli. Večina veljakov na področju tehnologije raje počaka, da njihovi otroci dopolnijo 14. let, preden jih opremijo s pametnimi telefoni.

Ali Partovi, ustanovitelj iLike in svetovalec pri Facebooku ter Dropboxu, pravi da omejuje samo čas, ki ga otroci pred računalniki preživijo »brez cilja«. Če kaj ustvarjajo, jim uporabe ne prepoveduje. Dick Costolo, izvršni direktor na Twitterju, svojima hčerama prav tako pusti neomejeno uporabljati zabavne naprave – a le, če to počneta v dnevni sobi. Glede nahajanja ekranov po hiši so si nasprotniki in podporniki neomejene uporabe naprav enotni: v spalnici ni prostora za računalnike in druge naprave.