Ameriški studio Bungie je v sodelovanju z založbo Activision Blizzard omenjeno povsem novo igro na tržno pot poslal v torek, v sredo pa so nato že poročali o preseženi meji 500 milijonov dolarjev (387 milijonov evrov) prihodkov z naslova prodaje kopij igre.

V studiu Bungie upajo, da bodo z novo igro presegli velik uspeh, ki so ga dosegli z igro Halo. Napovedujejo, da bi kot franšiza lahko živela desetletje ali celo več, prvo razširitev igre naj bi izdali že decembra letos.

Najbolj navdušeni igralci so sicer spletne zmogljivosti igre Destiny lahko preizkusili že v nekajmesečnem preizkusnem obdobju. Skupno jih je bilo 4,6 milijona, kar je rekord po številu uporabnikov beta različice nove video igre. V določeni točki je igro sočasno preizkušalo več kot 850.000 uporabnikov.

Množična vesoljska rpg streljačina

Uporabniki se v igri Destiny postavijo v vlogo varuhov zadnjega mesta na Zemlji in zadnjih ostankov nekoč cvetočega človeštva. Pri tem se spopadajo s sovražniki, premorejo posebne moči in raziskujejo planete. Pri tem se lahko povezujejo v klane z drugimi uporabniki. Ustvarjalci obljubljajo, da Destiny odpira novo poglavje množičnih večigralskih iger, ki se bo razlikovala od doslej znanih formatov in prinesla novo obliko izkušnje.

Je Halo dobil naslednika?

Ameriški tehnološki gigant Microsoft je leta 2000 kupil podjetje Bungie, ki je nato z igričarsko uspešnico Halo pomembno prispevalo k uspehu Microsoftovih igralnih konzol Xbox.

Pred približno sedmimi leti se je nato Bungie odcepil od Microsofta in se povezal z založbo video iger Activision Blizzard, ki stoji med drugim za video igralnimi franšizami Call of Duty, StarCraft, Warcraft in Diablo.

Če je najbolj pričakovana igra nove generacije konzol zadovoljila pričakovanja, vam pri Dnevnik.si v kratkem sporočimo z recenzijo.

Destiny je sicer dostopen za Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 in Xbox One.