Danes je mogoče na sejmišču prisluhniti aktualnim predavanjem ENSVET, kjer bodo energetski svetovalci predstavili enostavne energetske ukrepe, kurilne naprave na lesno biomaso, energijsko učinkovito razsvetljavo za stanovanjske stavbe, pa tudi primer sanacije starejše družinske hiše. Obiskovalci pa bodo lahko obiskali tudi brezplačno Energetsko svetovalno točko na razstavnem prostoru Eko sklada v sejemski dvorani L.

Svetovanje o energijski učinkovitosti

Svetovalci Eko sklada bodo posredovali informacije o možnostih pridobitve ugodnih kreditov ali nepovratnih sredstev, energetski svetovalci mreže ENSVET pa bodo odgovarjali na konkretna vprašanja, povezana z energetsko učinkovitostjo. Učinkovita raba energije in izkoriščanje obnovljivih virov energije sta sicer že nekaj let pomembni rdeči niti praktično celotnega razstavnega dela sejma, saj so prihranki, ki jih je mogoče tako doseči, pomembni tako za posameznika in podjetja kot za celotno družbo.

Prvi dan tudi o razvoju prometnih poti

Celjski sejem v sodelovanju s časnikom Finance prvi sejemski dan (ob 13. uri, Modra dvorana II) pripravlja okroglo mizo o strategiji razvoja prometnih poti v Sloveniji v naslednjih 15. letih, kjer bodo svoje poglede predstavili najpomembnejši slovenski »logisti«: Dars, Luka Koper in Slovenske železnice. Slovensko združenje za kakovost in odličnost-SZKO bo ob 13. uri podelilo certifikate Slovenska kakovost-SQ. Na razstavnem prostoru Odbora za znanost in tehnologijo pri OZS (sejemska dvorano L1) pa bo dr. Iztok Kramberger, vodja Laboratorija za digitalne in informacijske sisteme na FERI, Univerza v Maribori in podpredsednik odbora, predstavil razvojni projekt prvega slovenskega mini satelita, ki bo leta 2016 utirjen v zemeljsko krožnico.

Največje regijsko poslovno srečanje obrtnikov in podjetnikov

Aktualno dogajanje se bo v prihodnjih sejemskih dneh še stopnjevalo. Pomembno ga bo zaznamoval tudi mednarodni utrip. Obrtno-podjetniška zbornica skupaj z mednarodnimi partnerji drugi sejemski dan organizira največje regijsko mednarodno poslovno srečanje obrtnikov in podjetnikov iz Slovenije, držav Evropske unije in jugovzhodne Evrope s področja obnovljivih virov energije, gradbeništva, elektronike ter kovinske, lesne, plastične in elektroindustrije. Drugi in tretji sejemski dan bosta obarvana mednarodno – s posveti o meddržavnem sodelovanju, dan gospodarske diplomacije (četrti dan sejma) pa bo letos potekal v znamenju spodbujanja uporabe blagovne znamke I feel Slovenia za dvig prepoznavnosti slovenskih izdelkov na tujih trgih.

MOSova doživetja prinašajo igrivo in adrenalinsko dogajanje

Za zabavnejši del sejemskega dogajanja bodo znova skrbela MOSova doživetja. Ta prinašajo adrenalinska in igriva dogajanja ter glasbeno in plesno dogajanje na odru v atriju sejmišča. Celjski sejem s partnerji projekta Občuti Celje: Turistično bogastvo Celja na 47. MOS - Zavodom Celeia in Mestnim marketingom, pripravljajo predstavitev bogate turistične ponudbe Celja in okolice na sejmišču, sejem pa bodo popeljali tudi v mesto. Obiskovalci 47. MOS lahko vse informacije o MOSovih doživetjih, dogodkih na lokacijah po Celju, ugodnostih, ki jih bodo deležni s sejemsko vstopnico, in drugih zanimivostih sejemskega dogajanja spremljajo na posebnem spletnem portalu mos.dozivetja.net. Dnevni program dogajanja, seznam razstavljavcev in druge koristne informacije za obisk sejma pa so na voljo na spletni strani www.ce-sejem.si.