Samsungova rdeča nit je nadzor nad temperaturo

Samsung Electronics je napovedal novo zbirko vrhunskih gospodinjskih aparatov, ki bodo uporabnikom pomagali pri shranjevanju hrane in pripravi jedi. Rdeča nit izdelkov je nadzor nad temperaturo. Letos je prva obletnica nastanka Samsungove linije Chef Collection, zbirke profesionalnih gospodinjskih aparatov, ki so nastali v sodelovanju s Samsungovim klubom svetovno znanih kuharskih mojstrov Club des Chefs. Novi hladilnik Bottom Mounted Freezer je namenjen ohranjanju primerne notranje temperature, da živila dlje časa ostanejo sveža. Pečica Chef Collection Oven ima funkcijo peke s paro Gourmet Vapour Technology, ki ohranja konstantno temperaturo in vlago. Indukcijska plošča je opremljena s svetlobnim prikazom vročine posameznih kuhališč Virtual Safety Flame, ki prinaša večjo varnost in boljši nadzor nad temperaturo kuhanja. Tu je še tehnologija WaterWall, ena največjih inovacij v tehnologiji pomivalnih strojev v zadnjih 160 letih.

Bosch s posebnim poudarkom na pečicah

Bosch na sejmu nastopa z novimi aparati serije 8 s posebnim poudarkom na pečicah. Pod geslom Enostavno do popolnih rezultatov je predstavil pečice s funkcijo vbrizgavanja pare in vgrajeno mikrovalovno pečico ter pečice z integrirano parno pečico. Serija 8 predstavlja tudi nove grelne predale, pametne avtomatske aparate za kavo, mikrovalovne aparate s funkcijo žara ter parne pečice. Nove pečice se med drugim ponašajo s patentiranim senzorjem PerfectBake, ki stalno meri stopnjo vlažnosti pečenih živil in avtomatsko prilagaja postopek pečenja. Novost je tudi kombinacija hladilnika z zamrzovalnikom Bottom-Freezer - novi Bosch CoolClassic združuje elemente tako klasičnega kot modernega stila s super učinkovito tehnologijo. Lastnosti, ki povečujejo priročnost in svežino, so predal ChillerBox, predal CrisperBox, tehnologija LowFrost in prostorna notranjost.

Electrolux je v notranjost pečic AEG vgradil kamero

Dve inovaciji, na kateri se je na sejmu osredotočil Electrolux, sta para in povezljivost. Nova aplikacija za sistem Android in iOS z imenom AEG Let’s Taste omogoča uporabnikom, da neposredno upravljajo s svojo pečico (preko Wi-Fi povezave) kjer koli so. Kamera v notranjosti pečici pošilja slike jedi na pametni telefon ali tablico. Obvestila opozorijo, kdaj je potrebna aktivno sodelovanje pri kuhanju, poleg tega pa aplikacija vsebuje ogromno bazo receptov. Electroluxove najnovejše inovacije so kombinirana parna pečica AEG ProCombi Plus, kuhalna plošča AEG MaxiSense Combi in MaxiSense Plus, pralni stroj ÖKOMix (prvi z razredom energijske učinkovitosti, ki je za polovico boljši od razreda A+++) in pralno-sušilni stroj ÖKOKombi (prvi s tehnologijo toplotne črpalke, zaradi česar porabi 40 odstotkov manj energije in vode). Poleg tega so si lahko vsi obiskovalci ogledali tudi Electroluxove male aparate in novo linijo sesalnikov, ki ustrezajo novim evropskim standardom energijske učinkovitosti.