Poleg Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez sodelujejo pri projektu še ministrstvo za kulturo in Gospodarska zbornica Slovenije. Osnovni cilj nastanka kartice Active Slovenia (AS) je bil že v začetku zastavljen z namenom, da poveže različne dejavnike v turizmu in ponudnike tako športnih kot kulturnih programov. Na tak prijazen način je mogoče pospešiti trženje aktivnih počitnic s športom in kulturno ponudbo. Komu vse je namenjena kartica AS? »Gre pravzaprav za dolgoročni projekt AS, ki je namenjen aktivnim ljudem, ne glede na starost, in domačim ter tujim turistom. Seveda tistim, ki si želijo preživeti svoj prosti čas aktivno in hkrati spoznati nove oblike športnih aktivnosti, kulturnih znamenitosti in ki se nameravajo udeležiti raznih dogodkov. In še zelo pomembno: vsem tistim, ki jim ni vseeno za zdravje in se skrbno obnašajo do te vrednote,« posebej poudarja Gorazd Cvelbar.

Če so sprva največ zanimanja za kartico AS izrazili smučarke in smučarji, saj je omogočala smuko na slovenskih smučiščih pod ugodnejšimi cenami smučarskih vozovnic, so se kaj hitro zanjo navdušili tudi obiskovalci petnajstih naravnih zdravilišč. Kartica AS namreč obiskovalcem naravnih zdravilišč od Term Čatež do Term Olimia in drugih trinajstih v združenju Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč ponuja ugodnejše uživanje v njihovih pestrih rekreativnih, zdravstvenih, lepotilnih in ostalih programih. Ugodnosti ponuja tudi pri obisku športnorekreativnih prireditev.

V katere kulturne ustanove lahko vstopimo in pri tem koristimo ugodnost kartice AS oziroma katere so že pristopile v projekt AS? »Za zdaj Slovenska filharmonija, SNG Drama Ljubljana, Belokranjski muzej Metlika, Center za upravljanje dediščine živega srebra Idrija, Gorenjski muzej Kranj, Gornjesavski muzej Jesenice, Lutkovno gledališče Maribor, Moderna galerija Ljubljana, Muzej krščanstva na Slovenskem, Muzej novejše zgodovine Celje, Muzej novejše zgodovine Slovenije, Narodna galerija, Narodni muzej Slovenije, Notranjski muzej Postojna, Pokrajinski muzej Koper, Pomorski muzej Sergej Mašera Piran, Prešernovo gledališče Kranj, Prirodoslovni muzej Slovenije, Slovenska kinoteka, Slovenski etnografski muzej, Umetnostna galerija Maribor,« je v kulturne hrame povabil Gorazd Cvelbar.du