Ostro so se že odzvali tudi v klubu Baltimore Ravens, kjer so igralca odpustili, poroča agencija dpa, liga NFL pa ga je za nedoločen čas suspendirala. Že konec julija je zaradi omenjenega dogodka dobil prepoved nastopa na dveh tekmah. Liga in klub pa sta se za drastične ukrepe odločila po tem, ko je v javnosti zaokrožil še drugi video.

V javnosti sta zaokrožila dva posnetka Rica, ki se je znašal nad svojo nekdanjo zaročenko oziroma zdajšnjo ženo. Zadnji je bil posnet v dvigalu Atlantic City Casinoja. Na videu se vidi, da je Rice februarja letos v dvigalu pretepel Janay Palmer do nezavesti. A očitno to ni načelo zveze, saj sta se mesec dni kasneje poročila.

"Ta video smo videli prvič in to je stvari močno spremenilo," je po sestanku z vodilnimi v moštvu dejal trener Baltimora John Harbaugh. Poleti so v klubu še zamižali. v primeru drugega videa pa so ocenili, da so dejanja njihovega »running backa« presegla vse dovoljene meje. Tudi Rice, ki je z Baltimorom leta 2013 osvojil super bowl, je svoje dejanje označil za neopravičljivo.

Zadeva je šla tako daleč, da je zaradi primera reagirala tudi NFL, ki je poostrila ukrepe v svojih statutih. Po novem bo domače nasilje kaznovano s šestimi tekmami prepovedi igranja, ponovitev dejanja pa z najmanj enoletnim suspenzom.