PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Kvalifikacije za EP 2016

Hrvaška - Malta /+1/
1

Hrvati začenjajo kvalifikacije z lahko tekmo proti Malti, na kateri ne bi smelo biti nikakršnega dvoma o tem, kdo bo osvojil tri točke, vprašanje je le, s kakšno razliko bodo zmagali »ognjeni«. Po ne najbolj posrečenem nastopu na mundialu imajo hrvaški nogometaši in njihov selektor veliko motiva, da se v teh kvalifikacijah izkažejo in si povrnejo ugled in zaupanje med armado svojih navijačev, zato ne bodo zamudili priložnosti, da Malti zabijejo nekaj golov. Maltežani pa so v zadnjem času igrali slabi, izgubili tekme z Albanijo, Girbraltarjem (!) in Slovaško, na nobeni pa niso dosegli niti gola.

Nogomet - Kvalifikacije za EP 2016

BiH - Ciper
1

Ciprčani so prejšnji teden gostovali na Hrvaškem, kjer so bili nadigrani in premagani z 2:0. Ker Bosanci niso kaj dosti slabši od svojih sosedov, bodo verjetno tudi oni uspeli priti do zmage in pomembnih treh točk na začetku kvalifikacij. Morda ne bo šlo tako zlahka in z visoko razliko, a Džeko in druščina bi morali na vročem terenu v Zenici zabiti gol več od nasprotnika, ki je na papirju za razred manj kakovosten.

Košarka - Mednarodni - SP

Litva - Turčija
1

Litva do sedaj ni navdušila, a vseskozi se zdi, da še niso zaigrali na vso moč. Resda se jim pozna odsotnost najboljšega organizatorja igre, a so zato toliko močnejši pod košem. Tudi Turki imajo svoje glavno orožje predvsem v visokih igralcih, ki pa bodo proti dvojčkoma Lavrinovič in predvsem Valanciunasu naleteli na visoko oviro, ki bo verjetno previsoka. Če ne bo imel Preldžić spet odličnega strelskega večera, bodo Turki le stežka zdržali vseh 40 minut, za razliko od Avstralcev pa jim kvalitetni in izkušeni Litovci v zadnjih minutah ne bodo dopustili vrnitve in preobrata.

Košarka - Mednarodni – SP

Slovenija/+20,5/ - ZDA
2

Težko je biti pameten glede te tekme. Če bo vse potekalo normalno, bo razlika zelo visoka, tekma pa odločena že v prvem polčasu. Če bodo imeli Slovenci sanjski večer, Američani pa najslabšega, pa bi lahko odločitev o zmagovalcu padla šele v drugih 20 minutah. Upati na zmago Slovenije je utopično, predvsem ker nima visokih igralcev, zato bodo Američani zlahka prihajali do številnih skokov in zabijali po mili volji, Slovencem pa najbrž ne bo pomagalo niti 15 ali 20 trojk. Glede na to, da so Američani do sedaj zlahka zmagovali z več kot 20 točkami razlike, pa niti slučajno niso igrali zavzeto in resno, potem verjetno niti danes ne bo nič drugače, ko vedo, da je v igri polfinale in se bodo morda že začeli bolj truditi.