Takšen les lahko vključite tako rekoč v vsak prostor v stanovanju, tako v spalnico kot dnevno sobo, kuhinjo ali celo kopalnico. Vsaka od možnosti, ki jih navajamo v nadaljevanju, je odličen način, kako star les vključite v svoj dom. Les bo vašemu domu dal značaj in slog, v katerem boste zagotovo uživali. Ne glede na to, kje in za kaj ga boste uporabili, vas bo spremljal še mnogo let.

Edinstven pečat s parketom in policami

Predelane deske lahko zaživijo novo življenje kot parket. Bogata, starinska in topla barva lesa bo vašemu domu dala poseben in edinstven pečat. Les je idealna izbira za rustikalen in edinstven sistem polic. Police iz desk bodo še dodatno poudarile starinsko dekoracijo, ki jo lahko razstavite na njih. Deske – eno večjo ali več manjših - lahko uporabite tudi kot okras na okvirju kamina. Naj vas ne skrbi zaradi grbin in drugih nepravilnosti. Te bodo le še prispevale k značaju vašega doma.

Jedilniško pohištvo in posteljno vzglavje

Če vam je všeč tradicionalni videz, najemite mojstra, ki vam lahko iz starega lesa naredi čudovito mizo in klopi. Poiščite kose lesa, ki so še posebno lepi, saj jih boste predelane v kuhinjsko pohištvo še dolgo občudovali in uporabljali. Poskrbite za naravni videz spalnic tako, da steno nad vzglavjem postelje obložite z deskami. Te so lahko pritrjene bodisi pokončno bodisi vodoravno. Takšen slog, ki bo v vašo spalnico vnesel toplino in domačnost, se prilega tako rustikalnemu dizajnu kot tudi modernemu – odvisno od barve in stanja lesa.

Leseni opaž za rustikalni videz

Če boste z lesenimi deskami obložili stene ali strop, boste tudi v čisto novi hiši pričarali rustikalni videz preteklosti. Takšna tehnika se še posebej dobro obnese v sobah z edinstvenimi arhitekturnimi značilnostmi, kot je na primer obokan strop.

Vir: www.freshome.com