Družinsko podjetje iz Vojnika

Vse od ustanovitve ob koncu osemdesetih let prejšnjega stoletja je na trg plasiralo inovativne, kakovostne in učinkovite izdelke in zato vselej nastopalo kot pionir v panogi ogrevanja in ohlajanja. V zadnjem desetletju se osredotoča v razvoj programa učinkovite rabe energije, njegov cilj pa ni več ponuditi zgolj dober izdelek, temveč celovito rešitev na visoki kakovostni ravni.

Podjetje Atlas Trading danes zastopa nekatere izmed najpomembnejših globalnih proizvajalcev strojne opreme za energijsko učinkovito ogrevanje in ohlajanje.

Toplotne črpalke so zaznamovale razvoj podjetja

Med primarne dejavnosti podjetja sodita prodaja in montaža toplotnih črpalk, ki so zaradi energijske učinkovitosti, velikih prihrankov in do okolja prijazne tehnologije vse bolj priljubljena rešitev ogrevanja v slovenskih domovih.

Atlas Trading je slovenski zastopnik in distributer toplotnih črpalk Thermia, ki je kot pionir v panogi že pred štiridesetimi leti izdelal prvo toplotno črpalko za ogrevanje v Evropi. Thermia pri izbiri poslovnih partnerjev zahteva vrhunsko pred- in poprodajno storitev, kar podjetje Atlas Trading z gotovostjo uvršča med visoko usposobljeno podjetje z močno notranjo kontrolo kakovosti. Atlas ponuja kupcu podporo skozi celoten investicijski cikel – od načrtovanja in dimenzioniranja sistema, strokovne vgradnje in zagona, do zagotavljanja strokovnega servisa z lastno, pri proizvajalcu usposobljeno servisno službo, kupcu pa ponuja tudi petletno garancijo na celoten sistem.

Toplotne črpalke Thermia v Sloveniji

Kljub temu da je Slovenija majhna, je trg toplotnih črpalk zelo razgiban. Po eni strani na njem nastopa veliko ponudnikov toplotnih črpalk nižjega cenovnega razreda, ki praviloma prihajajo z Daljnega vzhoda, po drugi strani pa vlada močna konkurenca med evropskimi in domačimi proizvajalci. 

»Thermia, ki se uvršča v višji kakovostni razred, je takoj po vstopu na slovenski trg našla svoje mesto. Vsakodnevno smo v stiku z novimi in obstoječimi kupci, monterji in projektanti ter dobivamo večinoma pozitivne povratne informacije. Slovenski kupci so hitro spoznali kakovost, ki jo ponuja Thermia in nas dobro sprejeli. Prodajni uspeh pa je izjemen. Vsako leto prodamo dva- do trikrat več kot leto prej, s produkti drugih proizvajalcev tako hitre rasti prodaje nismo vajeni. Že sedaj, po dobrih štirih letih prisotnosti znamke Thermia v Sloveniji, lahko trdimo, da je med najbolje poznanimi toplotnimi črpalkami na našem trgu,«  poudarja  Yasin Jodeh, direktor podjetja Atlas Trading. Da je bila Thermia v Sloveniji izjemno dobro sprejeta, dokazuje tudi dejstvo, da je  med vsemi distributerji v Evropi podjetje Atlas Trading doseglo najboljši prodajni rezultat toplotne črpalke Thermia Atec  (zrak/voda) v letu 2012,  za kar je na nedavni konferenci pri proizvajalcu prejelo priznanje.

Do 1420 evrov ugodnosti ob nakupu toplotne črpalke Thermia

Znano je, da je Eko sklad že ob začetku poletja zaprl razpis za subvencioniranje toplotnih črpalk. Ker se bliža ogrevalna sezona, pa je podjetje Atlas Trading v sodelovanju z izbranimi ponudniki električne energije pripravilo akcijo, v kateri ponuja za do 1420 evrov ugodnosti. Z njo želi nadomestiti izpad subvencije in interesente spodbuditi k nakupu toplotne črpalke v letu 2014. Poleg omenjenih ugodnosti pa bo novi lastnik toplotne črpalke že v prvem letu prihranil še vsaj 60 odstotkov stroškov ogrevanja. Z vgradnjo toplotne črpalke pred pričetkom zime bo torej prihranil bistveno več, kot je vrednost subvencije.

Več informacij: www.thermia.si ali tel. 080 20 65