To ne zagotavlja samo udobja uporabniku, temveč prihrani tudi veliko energije. Za ohranitev vodilnega položaja posveča Grundfos veliko pozornosti raziskavam in razvoju, usmerjenim h končnim uporabnikom, s katerimi se posvetuje pri razvijanju novih izdelkov in izboljševanju že uveljavljenih. Pri raziskavah in razvoju novih, boljših rešitev uporablja najsodobnejšo tehnologijo v črpalni industriji ter nenehno sodeluje z univerzami in uglednimi izobraževalnimi institucijami.

Zadnje priprave na novo ogrevalno sezono

Konec poletja in jesen sta pravi čas, da poskrbite za zadnje priprave na novo ogrevalno sezono. Grundfos je zato za vas pripravil posebno prodajno akcijo obtočnih črpalk za ogrevanje, ALPHA2 in ALPHA2L, s katerimi poleg prihrankov električne energije pridobite tudi petletno garancijo.

ALPHA2 L je cenovno dostopna in visoko zmogljiva obtočna črpalka, namenjena cirkulaciji vode v sistemih ogrevanja in hlajenja ter tople sanitarne vode. Zanesljiva črpalka odgovarja strogim zahtevam regulative EuP in je idealna izbira za aplikacije, kjer so bile doslej uporabljene dobro poznane črpalke UPS .

ALPHA2L je zasnovana na preverjenem modelu ALPHA2, ki se lahko pohvali z več kot tremi milijoni prodanih enot, porabi pa zgolj 81 kWh na leto (izračun temelji na standardni hiši 150 m2, z 6840 urami ogrevanja letno). Letno vas torej obratovalni strošek električne energije črpalke stane zgolj 4,29 eur, s čimer se poraba v primerjavi s tradicionalnimi črpalkami (npr. UPS) zmanjša na minimum.

Tehnološko bolj izpopolnjen model črpalke ALPHA2 pa ponuja tudi LED prikazovalnik, ki prikazuje trenutno porabo energije ali pretok, funkcijo Autoadapt, ki v večini primerov omogoča zagon brez predhodnih nastavitev in delovanje na optimalno točko, ter funkcijo nočno znižanje, ki omogoča zmanjšanje porabe v ogrevalnih sistemih na minimum.

Ugodnejši nakup od 1. septembra

O učinkovitosti črpalk ALPHA2 in ALPHA2L se prepričajte sami. V akciji, ki traja od 1. septembra 2014 do razprodaje zalog, lahko pri pooblaščenih prodajalcih Grundfos kupite črpalke ALPHA2/2L in si zagotovite darilni bon za nakupovalne centre po Sloveniji v vrednosti 5 eur ter hkrati pridobite tudi petletno garancijo na črpalke. Več informacij najdete na www.grundfos.si.

Katarina Hočevar, dipl. ekon.