S izvedbo objektov na ključ mu uspeva pri dobaviteljih izposlovati optimalne nabavne pogoje za material in storitve, kar se pokaže tudi v končni ceni njegovih objektov. V Marlesu ob tem dodajajo, da so pri vseh dobaviteljih in podizvajalcih zaradi izjemne plačilne discipline ter bonitete zelo zaželen poslovni partner.  

Vse več na tuje trge

Marles že danes več kot polovico svojih objektov izvozi, največ na trge Avstrije, Švice in Italije, vendar želi ta delež izvoza še povečati. Zato bo še povečal vlaganja v prepoznavnost blagovne znamke, ki je v tujini že znana po vrhunski kakovosti in individualnem pristopu do kupcev. Ob tem v Marlesu poudarjajo, da so sposobni izdelovati objekte vrhunske kakovosti in energetske učinkovitosti in se povsem prilagoditi željam kupcev, ki vedo, da za njihove objekte ni omejitev in da jim lahko izpolnijo sleherno, še tako zahtevno željo.

Avstrijci si na primer želijo optimalno zasnovane in predvsem zelo racionalno izvedene objekte po zelo ugodni ceni. Najpomembnejša sta jim racionalna zasnova in uporabnost objekta. Švicarji so pri naročilih zelo previdni in zahtevajo natančno izdelavo, a tudi na tem trgu je pomembna cena. V Švici se lahko Marles pohvali s celo vrsto zelo zahtevnih referenčnih objektov, kar mu odpira vrata za nadaljnja naročila, saj švicarski kupec praviloma zaupa le tistemu, o čemer se je že prepričal na lastne oči. Pri Italijanih pa so najbolj pomembni dizajn objekta in estetsko dovršeni detajli. Sliši se stereotipno, vendar pri italijanskih kupcih velja ničelna toleranca do kakršnihkoli vizualnih pomanjkljivosti pri izvedbi objekta.

Želje kupca so na prvem mestu

Gradnja oziroma nakup nepremičnine, ki naj postane dom, je eden izmed najpomembnejših korakov v življenju Marlesovih kupcev, uresničitev njihove vizije doma po lastni zamisli pa osnovno poslanstvo, ki mu sledi to podjetje. Z uveljavljenimi slovenskimi arhitekti vabi Marles kupce k snovanju individualne kreativne arhitekture, ki bo izpolnjevala vse njihove želje in zahteve. V svoji ponudbi ima namreč več tipskih hiš, ki jih lahko arhitekturno prilagodi željam in potrebam vsakega posameznika. Kupcev z lastno idejo glede zunanjega videza hiše in funkcionalnosti notranjih prostorov je vse več in v Marlesu takim kupcem omogočajo snovanje hiše skupaj z znanimi slovenskimi arhitekti.

Kupci si želijo varčen dom

Vse več kupcev se odloča za hišo v nizkoenergijskem razredu, takšno, ki je zgrajena v pasivnem konstrukcijskem sistemu in za katero se lahko pridobi nepovratna finančna sredstva Eko sklada. V Marlesu z izvirnim konceptom in vizijo izpolnjujejo njihova pričakovanja. V sodelovanju s kupci uskladijo njihov bodoči dom z določeno lokacijo, ga sodobno oblikujejo, izvedejo po najsodobnejših merilih varčnosti in hišo izdelajo iz popolnoma naravnih in do okolja prijaznih materialov. Marlesove dolgoletne izkušnje so zadostno jamstvo, da bo hiša postala dom, v katerem se bodo počutili najbolje.

Kot rečeno, se vse več ljudi odloča za nakup hiše na ključ, pri čemer Marles izvede vse storitve. Na željo kupcev lahko že v osnovno ponudbo vključi tudi izvedbo armiranobetonske temeljne plošče, prav tako pa tudi celoten projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja. Marlesov pogodbeni partner tedaj pridobi vsa soglasja, izdela vodilno mapo in poskrbi za vse potrebne postopke. Kupcem Marles seveda lahko ponudi tudi izvedbo idejne zasnove z znanimi arhitekti ter jim izdela projekte za izvedbo del.