Đoković še vedno prepričljivo prvi, najboljša Slovenca izgubila nekaj mest

Čeprav se odprto teniško prvenstvo ZDA v New Yorku pri moških še ni končalo, so že objavili najnovejšo lestvico ATP. Na njej še vedno prepričljivo vodi Srb Novak Đoković, ki ima skoraj 4000 točk prednosti pred Špancem Rafaelom Nadalom in več kot 4000 točk pred Švicarjem Rogerjem Federerjem.

Na prvih petih mestih sprememb ni, na šesto se je prebil Čeh Tomaš Berdych, na osmo pa finalist newyorškega turnirja Japonec Kei Nišikori. Po eno mesto so izgubili Kanadčan Miloš Raonić (zdaj 7.), Grigor Dimitrov (8.), Britanec Andy Murray (10.) in Francoz Jo-Wilfried Tsonga. Drugi finalist odprtega prvenstva ZDA Hrvat Marin Čilić je pridobil štiri mesta, zdaj je 12.

Najboljša Slovenca Blaž Rola in Blaž Kavčič sta nekaj mest izgubila. Rola šest in je zdaj 93., Kavčič pa dve, zdaj je uvrščen tik za reprezentančnim kolegom. Aljaž Bedene je na 125., Janez Semrajc pa na 386. mestu.

Serena Williams ostaja kraljica svetovnega tenisa

Američanka Serena Williams, ki je danes ponoči z zmago v finalu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku prišla še do 18. lovorike na turnirjih velike četverice, tudi na današnji svetovni lestvici ostaja krepko v vodstvu. Finalistka US Opna Danka Caroline Wozniacki pa se je kljub porazu spet vrnila med najboljšo deseterico; zdaj je deveta.

Najboljša slovenska igralka Polona Hercog, ki se je v New Yorku poslovila v drugem krogu, je napredovala za devet mest in je po novem 67. igralka na lestvici WTA. Tadeja Majerič je napredovala na 175. mesto in je ob Hercogovi sploh edina Slovenka med dvestoterico, saj je iz nje izpadla Nastja Kolar, ki je s 182. mesta padla na 210.