Nominirana podjetja so ORO MET iz Košane, ORO 3 CNC iz Postojne, ki sta oba že bila med najboljšimi gazelami regije, ter portoroški SMT.

Podjetje ORO MET, ki je del skupine ORO, kamor sodi tudi podjetje ORO 3 CNC, je del skupine ORO, vodi pa ga Jernej Pavlin. Podjetje je specializirano za proizvodnjo standardnih orodnih plošč. Ima odlično bonitetno oceno A1++, leto 2013 je zaključilo s 6,71 milijona evrov celotnih prihodkov in 38 zaposlenimi, do danes pa je število zaposlenih zraslo že na 50.

ORO 3 CNC je podjetje, ki izdeluje zunanje nosilne dele za orodja za brizganje plastike in aluminija. Vodi ga Urban Birsa, ki tudi sam programira CNC-stroje. Ekipa šteje 18 sodelavcev, lansko leto pa so ustvarili skupno za 2,3 milijona evrov prihodkov.

SMT, ki se ukvarja s proizvodnjo elektronskih in merilnih naprav, je med nominiranci največji, saj zaposluje že več kot 50 ljudi. Podjetje, ki ga vodi Peter Polič, je del skupine Pick & Place group. Prihodke so z leta 2012 na 2013 skoraj podvojili, saj so ti s 5,8 milijona evrov zrasli na 9,4 milijona. Na tuje trge izvozijo prav vso proizvodnjo. Tako kot ORO MET imata tudi ORO 3 CNC in SMT visoko bonitetno oceno A1++. jpš