Glavni cilj konference bo poiskati odgovore na izzive, ki jih prinaša bitcoin, pridobiti vpogled v poslovne priložnosti in poslovne modele ter nove tehnologije, ki se pojavljajo v ekosistemu bitcoina, pravijo v slovenskem podjetju Grecom, ki se ukvarja s promocijo valute in je eden od organizatorjev konference.

Udeleženci bodo na konferenci dobili vpogled v aktualno stanje v skupnosti bitcoina ter iz prve roke slišali predstavitve idej, ki danes delujejo v obliki uspešnih globalnih bitcoin podjetij. Del programa na konferenci bo posvečen tudi pravnim vidikom digitalnih valut v Sloveniji, Evropi in ZDA.

Slovenija ima močno bitcoin skupnost

"Slovenija ima poleg svoje odlične centralne lokacije tudi izredno močno in svetovno prepoznavno bitcoin skupnost na poslovnem in tehničnem področju. To so razlogi, zaradi katerih smo se odločili organizirati konferenco v Sloveniji, na katero smo povabili številne strokovnjake s celega sveta," je dejal direktor podjetja Grecom Gregor Knafelc.

Iz Slovenije namreč izhaja ena najvplivnejših borz bitnih kovancev na svetu Bitstamp. Borza, ki ima uradni sedež sicer v Londonu, na dan ustvari za okoli dva milijona evrov prometa.

Udeležence pričakujejo iz različnih sfer - od startup podjetnikov in razvijalcev do predstavnikov državnih institucij, pravnikov, investitorjev in članov bitcoin skupnosti iz Slovenije, Italije in Hrvaške.

Ob robu konference bodo predstavili tudi slovensko podružnico ameriške fundacije za promocijo bitnih kovancev Bitcoin Foundation, ki je bila ustanovljena minuli teden.

Podrobnosti o dogodku so na voljo na http://www.bitcoin-conference.eu/