S pivovarsko tradicijo se ponaša tudi Pecs na jugozahodu države. Na območju Pecsa imajo mikropivovarno Kapucinus in veliko, klasično pivovarno Pecsi, ki so jo ustanovili že davnega leta 1848.

V mestu, ki ga zaradi podnebja in živahnega utripa na mestnih ulicah zaznamuje sredozemski značaj, so pred dvema mesecema kot novost odprli pivnico s ponudbo balkanske kuhinje. Med meščani, predvsem mladimi, je nemudoma postala izredno priljubljena in dobro obiskana. Vsak dan ponujajo 12 različnih vrst točenega piva. Poleg klasičnih temnih, svetlih in pšeničnih piv, ponujajo tudi piva z različnimi okusi, npr. čokoladnega, jagodnega in bananinega. Pri proizvodnji sadnih piv ne uporabljajo ekstraktov, pač pa sveže sadje.

Vpliv hrvaške

Poleg pivovarništva je Pecs znan tudi po usnjarski industriji, predvsem po izdelavi usnjenih rokavic, ki naj bi jih med drugim nosila tudi britanska kraljica Elizabeta II, in tovarni porcelana Zsolnay.

Na območju tovarne je tudi kulturna četrt Zsolnay, ki so jo začeli prenavljati v obdobju, ko je bilo mesto leta 2010 Evropska prestolnica kulture. Četrt je že postala priljubljeno shajališče meščanov in turistov. Tukaj domuje tudi ena od petih najboljših madžarskih restavracij, ki ponujajo tradicionalne madžarske jedi na sodoben način.

Prav z Evropsko prestolnico kulture je v mestu z okoli 157.000 prebivalcev kulturni razvoj mesta dobil velik razmah. Številne kulturnozgodovinske znamenitosti so prenovili, ali pa jih še prenavljajo, pri tem pa niso pozabili tudi na osebe s posebnimi potrebami, predvsem za gibalno ovirane ter slepe in slabovidne.

Pecs, ki leži blizu meje s Hrvaško, ima multikulturni značaj. Poleg Madžarov tukaj živijo pripadniki hrvaške narodne skupnosti in podonavskih Švabov. Mestu, ki se ponaša tudi z najstarejšo univerzo na Madžarskem, dajejo pečat tudi številni tuji študenti, saj imajo nekatere študijske program, npr. študij medicine, v celoti v nemškem ali angleškem jeziku.