Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - SP

Dominikanska republika - Slovenija
2

Slovenci so v prvem delu prvenstva igrali zelo dobro, z izjemo seveda famozne zadnje četrtine proti Litvi, ki jih je tudi stala boja za medalje. Kljub verjetno precejšnji slabi volji v slačilnici se bodo Zdovčevi varovanci najbrž vseeno uspeli toliko sestaviti skupaj, da bodo ugnali na papirju precej slabšega tekmeca, ki je presenetil že z uvrstitvijo v drugi del SP. Obračun z Američani je vendarle velik draž in tudi motiv, tako da bodo dali od sebe dovolj, da se samooklicani junaki prebijejo v četrtfinale.

Košarka - Mednarodni - SP

Francija - Hrvaška
2

Hrvati in Francozi v prvem delu prvenstva niso najbolj navdušili, saj so oboji imeli kar nekaj slabih trenutkov in neželenih porazov. A to je vse pozabljeno, saj se turnir zares začenja šele sedaj. Hrvati so že lani na Eurobasketu s četrtim mestom dokazali, da se spet vračajo v košarkarski vrh in v Španijo so odpotovali z mislimi na medaljo. Sedaj jih čaka prvi pravi test, ko jim nasprotni stojijo evropski prvaki, ki pa so letos precej šibkejši kot lani, saj jim manjka kar nekaj pomembnih igralcev s Tonyjem Parkerjem na čelu. Hrvati imajo zelo raznoliko zasedbo, ki je nevarna iz vseh strani in ob pravem pristopu so zmožni zmagati.

Nogomet - Nemčija - 3.liga

Dinamo Dresden - Regensburg
1, 0

Dinamo je dobro začel sezono in je po sedmih tekmah na drugem mestu v 3. ligi, vmes pa je za presenečenje poskrbel tudi v pokalu, ko je izločil Schalke. Na svojem stadionu bo imel danes priložnost za nove točke, saj v goste prihaja povprečni Regensburg, ki je po sedmih tekmah in le 8 osvojenih točkah na lestvici šele 17.

Tenis - ATP - New York

Čilič M. - Federer R.
2

Federer je v zadnjih tednih prikazal dobro formo in tudi v New Yorku že od prvega dneva deluje odlično in zdi se, da mu bo nemogoče preprečiti nov nastop v finalu grand slama. V četrtfinalu ga je sicer precej namučil Monfils, a vrnitev po zaostanku z 0:2 bo dala Švicarju le še dodatno moč in Čiliću se ne piše nič dobrega, za nastop v finalu pa bi Hrvat moral odigrati partijo življenja.