To pa ne pomeni, da bo lahko 24-letni kolesar Movistarja po dveh tednih lahko tudi tekmoval. "Na kolesu bo moral biti pazljiv, dirke mora za nekaj časa pozabiti. Na tekmovanjih ga ne bo od šest do osem tednov," je dejal zdravnik njegovega moštva Alfredo Zuniga, ki je tudi dodal, da operacija ni bila nujna, a so se zanjo vendarle odločili.

Besede klubskega zdravnika potrjujejo, da je Quintana že končal letošnjo sezono, izpustiti bo moral tudi svetovno prvenstvo, ki se 21. septembra začne v španski Ponferradi.

Cancellara odpovedal kronometer na SP

Branilec naslova, Nemec Tony Martin, v kronometru letošnjega svetovnega prvenstva v Ponferradi najbrž ne bo imel dostojnega tekmeca. Njegov največji konkurent Švicar Fabian Cancellara, štirikratni svetovni in olimpijski prvak, je namreč nastop v vožnji na čas odpovedal.

"Fabian se pripravlja le na cestno dirko. Njegov cilj je naslov svetovnega prvaka in mavrična majica, ta mu v njegovi bogati karieri manjka," so sporočili iz švicarske zveze.

Od Slovencev bo v kronometru, ki bo na sporedu 24. septembra, zagotovo nastopil Kristijan Koren, medtem ko bo nastop Janija Brajkoviča odvisen od njegove pripravljenosti.