Umrla je med posegom na glasilkah, newyorške oblasti pa so sporočile, da preiskujejo okoliščine, v katerih je zvezdnici zastalo srce.

"Največje veselje moje mame je bilo ljudi spravljati v smeh. Čeprav je to v tem trenutku težko, bi zagotovo želela, da se začnemo spet čim prej smejati," je zapisala hčerka Melissa Rivers.

Riversovi so se že poklonile številni znane osebnosti, med drugim igralka Whoopi Goldberg, ki ji je zaželela srečno pot. Komedijantka Kathy Griffin je na Twitterju zapisala, da je bila Riversova legenda, mentor, ikona in divje smešna - edinstvena.

Riversovi, glasni podpornici Izraela, se je poklonil tudi izraelski premier Benjamin Netanjahu, ob njeni zvezdi na pločniku slavnih v Hollywoodu pa se je zbrala množica ljudi, ki polagajo vence.

Riversova se je kot Joan Alexandra Molinsky rodila bogati judovski družini, preden se je posvetila komediji, pa je delala v modni industriji. S svojo ostro komedijo se je z enovrstičnicami in umazanim jezikom uveljavila kot ena najboljših komedijantk. Z veseljem se je lotevala slavnih oseb, v šalah pa se je usmerjala v ameriško obsedenost s podobo in nevroze.

Med drugim se je pred kratkim lotila tudi prve dame Michelle Obama, ki jo je označila za transseksualko. Ob promociji svoje nove knjige z naslovom Dnevnik nore dive, ki je izšla julija, je namreč na novinarsko vprašanje, ali meni, da bodo Američani kdaj na položaj predsednika ali predsednice ZDA izvolili homoseksualno osebo, odgovorila, da to že imajo, saj je Michelle Obama transseksualka, njen mož pa homoseksualec.

"Michelle Obama je privlačna, visoka, s čudovitim telesom in obrazom. Transseksualci so najlepše ženske na svetu. Nehajte mi govoriti o politični korektnosti. Politično nekorektno je napadati mene, staro žensko, Judinjo in heteroseksualko. Zato bom tožila novinarja, ki me je skušal zagrabiti za rit," je med drugim dejala Riversova.