»Celjski kriminalisti so prejeli anonimno prijavo, ki jo omenjate, in preverjajo, ali obstajajo razlogi suma storitve kaznivega dejanja,« so za STA danes odgovorili s Policijske uprave Celje.

O stališču do anonimnega pisma in o doslej opravljenih postopkih v zvezi s tem je župan Čas v sredo zvečer ob zaključku seje mestnega sveta sam seznanil svetnike. V pisni izjavi, ki jo je danes posredoval STA, navaja, da so bile vse odločitve, o katerih je odločal kot župan, ter tudi odločitve, o katerih je odločal mestni svet, pripravljene v strokovnih službah uprave mestne občine.

Pojasnjuje, da so bili v gradiva vključeni vsi podatki, ki so jih pripravile strokovne službe, in da strokovnim službam nikoli ni odredil, da kakršenkoli podatek, ki je pomemben za odločitev mestnega sveta, ne vključijo v gradivo. Nikoli tudi ni podvomil v »pravilnost in korektnost« delovanja strokovnih služb in v delo direktorja mestne uprave Darka Sagmeistra. Ta je, kot je STA povedal župan, 10. avgusta zaradi osebnih razlogov napovedal odstop z mesta direktorja občinske uprave, ki ga je nato pisno podal nekaj dni kasneje.

Čas je po prejetju novinarskega vprašanja v zvezi z anonimnim pismom odredil notranji nadzor, ki so ga opravili v sredo. »Na podlagi prejetih poročil sem dobil zagotovila, da pri našem delu ni bilo očitanih nepravilnosti,« v izjavi še navaja Čas, ki meni, da odreditev zunanje revizije v tem trenutku ni niti smiselna, niti finančno upravičena, saj bodo v okviru svojih pristojnosti poslovanje slovenjgraške občine lahko preverili naslovniki anonimnega pisma.