Celjski klub ima letos najmlajšo in najcenejšo ekipo v svoji zgodovini. Je boljša ali slabša od tiste v minuli?

Izgubili smo večino nosilcev igre, dobili pa mlade, neizkušene in neuveljavljene igralce. A če bi bila to podlaga za oceno, v športu ne bi bilo nobenih presenečenj. Novinci so lačni in željni igre, uspehov, dokazovanja in borbe, tako da nismo skoraj nič izgubili. Seveda smo izgubili pri izkušnjah, a glede na prej naštete lastnosti smo morebiti celo presegli kader iz minule sezone. Drugih večjih razlik ne vidim, zato ni razlogov za zaskrbljenost in črne misli. Prav tako ni razlogov, da bi bila sezona slabša od lanske. Mislim, da je lahko celo boljša.

Glavni tekmec v boju za oba domača naslova bo vaš nekdanji klub Gorenje.

Ker smo v prejšnji sezoni osvojili oba, smo si sami »krivi«, da smo letvico uspehov in pričakovanj pomaknili precej višje kot nekoč. S tem smo razvadili tudi celjsko občinstvo, ki vedno, tako kot igralci in klub, pričakuje največ. A moramo se sprijazniti s pritiskom, ga uspešno prenesti in obrniti v svoj prid. Gorenje je zadržalo večino igralcev in pripeljalo nekaj okrepitev, predvsem zaradi načrtovanega igranja v ligi prvakov in Sehi. Ima dobro zasedbo, a če bo v naših vrstah vse tako, kot mora biti, se nimamo česa bati.

V evropski ligi prvakov bo zaradi zelo težkega žreba težko ponoviti dosežek iz lanske sezone – uvrstitev v osmino finala.

Veszprem, Rhein Neckar, Vardar in Montpellier so vrhunski in dobro znani klubi. Največja trenutna neznanka so Čehovski medvedi, saj jih dve leti ni bilo v ligi prvakov. Vseeno so vsi nasprotniki premagljivi, kar smo že dokazali, ko smo spravili na kolena še boljše klube, na primer Kiel in Hamburg. Nekatere ekipe so pred novo sezono doživele velike spremembe, zato bodo potrebovale nekaj časa, da se uigrajo. Na srečo favoriti vedno ne zmagujejo in presenečenja se dogajajo. Proti nikomur ne bomo poceni prodali svoje kože in upam, da se nam bo uspelo uvrstiti med šestnajst klubov v Evropi.

A za to bo treba prehiteti vsaj dva kluba. Verjetno računate na Čehovske medvede, kdo pa bo druga celjska žrtev?

Šele po temeljitih analizah nasprotnikov pred tekmami in med samim tekmovanjem bomo lahko ugotovili, kje je naše mesto in proti komu imamo večje možnosti. Najprej moramo zmagovati v Zlatorogu, v katerem lahko naši navijači na polnih tribunah ustvarijo fantastično vzdušje in posledično pritisk na nasprotno ekipo, enako pa lahko igralci storimo na igrišču. Ko nekatere ekipe pridejo v Zlatorog, so presenečene, da ne rečem šokirane, nad neverjetno kuliso v dvorani. Mislim, da imamo največ možnosti, da smo poleg Čehovskih medvedov na koncu skupinskega dela uvrščeni še pred Montpellierjem.

Slovenski klubi so v tej sezoni ostali brez nastopa v regionalni ligi Seha. Je to za celjski klub plus ali minus?

Mislim, da bi veliko več izgubili kot dobili, če bi šli v Seho. Že tako igramo na treh frontah, domača liga in pokal ter liga prvakov, Seha bi bila že četrto tekmovanje. Zaradi številnih tekem in potovanj bi bilo to zelo naporno, utrujajoče. Res bi mladi igralci v Sehi dobili pomembne izkušnje s težkimi tekmami in gostovanji v vročih dvoranah, a sem prepričan, da je bolje, da že od prvega kroga nastopamo v slovenski ligi, ne pa šele v končnici za prvaka. Skupaj z Gorenjem in Mariborom smo tako tudi popestrili domačo ligo, dvignili kakovost in zanimanje zanjo. V domači ligi nam bo bolje kot v Sehi.