Po kuharici z recepti za krvno skupino 0 se paleti gurmanskih užitkov lahko varno predajajo tudi Slovenci s krvno skupino A. Večina knjige je podobno kot njena dvojčica osredotočena na živila, začimbe in recepte, pripravljene iz njih, pri čemer upošteva tako imenovana priporočljiva in nevtralna izmed njih ter opozarja na tista, ki se jim je dobro izogniti. Ker so v družinah običajno ljudje z različnimi krvnimi skupinami, knjiga prinaša tudi rešitve za pripravo hrane, ki bo ustrezala vsem članom. Praktično to pomeni na primer uporabo različnih vrst moke pri pripravi palačink, različne vrste solate, hrano, ki vsebuje gluten, in tisto brez njega itn.

Uvodoma avtorja – priznani ameriški zdravnik naturopat, znanstvenik in predavatelj ter njegova nekdanja pacientka, poklicna kuharica in stilistka hrane – na kratko orišeta osnovne predispozicije ljudi s krvno skupino A. Mirnejši tip ljudi, ki ohranja ravnovesje z vegetarijansko prehrano, predvsem z obilo sojinih beljakovin, sveže zelenjave, polnozrnatih žit in sadja. Občutljiv imunski sistem, močnejši odziv na stres s povišano ravnjo kortizola, ki pripomore k zvišani dovzetnosti za sladkorno bolezen tipa I in II, so, pravita avtorja, značilnosti, na katere bi morali ljudje s to krvno skupino biti še posebno pozorni.

Knjiga tudi popelje personalizirano prehranjevanje na višjo razen z vpeljavo vpliva, ki ga ima sekrecijski status na zdravje. Problematiko je avtor obširneje predstavil v knjigi Pravilna prehrana po krvni skupini (Eat Right 4 Your Type, 1996). Medtem ko imajo vsi ljudje antigen svoje krvne skupine v krvi, sekretorji (80 odstotkov prebivalstva) ta antigen izločajo tudi v druge telesne tekočine; slino, sluz v prebavnem traktu in dihalnih poteh, spermo. Ker so nesekretorji dovzetnejši za preobčutljivosti za hrano, alergije, avtoimunske bolezni, motnje v ravnovesju črevesne flore in s tem za težave, ki jih povzročajo črevesne glivice, je védenje o lastnem sekrecijskem statusu pomembno tudi pri izbiri živil. Recepti v pričujoči knjigi upoštevajo tudi to znanje. vo