Poleg obeh naprav je južnokorejsko podjetje predstavilo še četrto in najnovejšo različico tabličnega telefona Galaxy Note in pametno uro Gear S z ukrivljenim zaslonom, piše britanski BBC.

Samsungov Gear VR se ponaša s 14,5-centimetrskim zaslonom, vgrajenimi zvočniki in senzorji, ki zaznajo premike glave. Naglavni komplet je združljiv z novim Galaxy Note 4, ponuja pa 96-stopinjsko vidno polje, kar je po navedbah Samsunga enakovredno štirimetrskemu zaslonu z razdalje dveh metrov.

Samsung, ki več kot polovico prihodkov ustvari s prodajo pametnih naprav, se v zadnjem času sooča z vse hujšo konkurenco na področju pametnih telefonov. V drugem letošnjem četrtletju je zabeležil skoraj 20-odstotni padec čistega dobička.

Južnokorejsko podjetje zato pospešeno išče nove tržne priložnosti, a analitiki ukrivljenim telefonom in kompletom za navidezno resničnost niso preveč naklonjeni.

"Naglavni komplet bo nišni izdelek vse dokler zanj ne bodo na voljo dobre aplikacije in igre," je za BBC dejal Ian Fogg in analitske hiše IHS.

Podobno zadržan je tudi do novega telefona z ukrivljenim robom zaslona, za katerega pri Samsungu pravijo, da omogoča lažje zaganjanje priljubljenih aplikacij in branje opomnikov. A tudi za to so potrebne prilagojene aplikacije, teh pa zopet ne bo, vse dokler na trgu ne bo več takšnih naprav, je prepričan Fogg.

Berlinski sejem IFA se uradno začenja v petek, trajal pa bo do 10. septembra.