PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Hrvaška-Ciper/+1/
1
Kovač je vse od konca prvenstva pod pritiskom in v naslednjem ciklusu ga bo vsak najmanjši spodrsljaj gotovo "odnesel". Mnogi mu očitajo tudi to, da bi moral vpoklicati Getafejeva Sammirja, a tudi brez njega je hrvaška ofenziva potentna. V Puli bodo domači gledalci lahko uživali v dobrem nogometu "vatrenih" in mislim, da z zmago proti povprečnemu Cipru ne bi smelo biti večjih težav. Tu je Olić, tu je "Mandža", pa tudi mladi Mateo Kovačić je ravno ob pravem času pred kvalifikacijami prišel v strelsko formo. Poskusil bom kar s hendikepom.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Belgija-Avstralija
1
Še eno prijateljsko srečanje, kjer je kakovost krepko na strani domačih. Belgijci se bodo po moji oceni tokrat res sprehodili čez kvalifikacije, saj imajo na vseh igralnih mestih ne le enega, ampak dva (nad)vrhunska igralca...no skoraj na vseh. Kljub temu, da se jim kvalifikacije začnejo šele v oktobru, je Wilmots za tekmo v Liegu vpoklical vse najboljše, ki so pač trenutno na voljo. Tudi brez poškodovanih Lukakuja, Hazarda in Bentekeja je napad še zmeraj strupen kot mamba (Origi, Mirallas, Mertens in Januzaj).

Tenis - ATP - New York

Berdych T.-Čilič M.
2
Čilić je za moje pojme tule podcenjen. Ne bom šel tako daleč kot Wilander, ki v Hrvatu vidi bodočega zmagovalca Slama, toda tule Marin vsekakor ima možnosti, če bo vztrajal do podaljšanih iger, kjer Čeh enostavno izgubi koncentracijo. V medsebojnih dvobojih Tomaš sicer vodi s 5-3, toda zadnji obračun letos na Wimbledonu je po treh nizih dobil Čilić.

Tenis - ATP - New York

Monfils G./+1,5/-Federer R.
2
Vse skupaj kaže na nov finale Federerja v New Yorku, pa četudi s(m)o mu mnogi napovedali skorajšnjo upokojitev. Priznam, da od Švicarja tako dobrega tenisa nisem pričakoval, tudi Monfils bo padel. Edino vprašanje, ki se mi tule poraja je to, ali bo Francoz sposoben dobiti vsaj niz. Verjetno bo dvoboj kar predal, ko bo videl, kam"pes taco moli". Že proti Dimitrovu se je mučil s soparo.

Am. nogomet - ZDA - NFL

Seattle-Green Bay/46,5/
2 (=več)
Sezona se začenja z dvema resnima kandidatoma za naslov, ki imata po mojem okusu najboljšega "pass" in "rush" podajalca. Rodgers ima v Cobbu in Nelsonu dva izjemna pomagača, skupaj bodo nasprotnikom redno dosegali čez 20 točk, Wilson pa je s svojimi pomagači v predsezoni dosegal redno prek 30 točk. Tekma bo zanimiva, ker se bodo Packersi želeli maščevati za ukradeno zmago predlani na istem prizorišču.