Ne prodajam receptov in tehnik, tega se vsak z malo interesa lahko nauči sam. Bistveno je spodbuditi to zanimanje, pokazati, da obstaja precej več kot sivi vsakdan v kuhinji. V dveh dneh pač ne moreš podati vsega svojega znanja in pričakovati čudežev. Lahko pa zanetiš iskro radovednosti, raziskovanja. Lahko podaš osnovna načela sodobne kulinarike. Rad bi ljudem pokazal, da je pomembno delati spoštljivo s sestavinami, jih pripraviti pravilno in jih ne uničevati s kuhanjem. Kuhar mora dobiti največ iz živila in ga še povzdigniti. Rad bi pokazal, da imamo sezonsko pestrost, ki je veliko kuharjev ne zna izkoristiti. Spodbujam sodelovanje s kakovostnimi lokalnimi proizvajalci in odvračam od umetne eksotike, predvsem pa od cvrtja vnaprej pripravljenih jedi. Rad izzivam ljudi, da poskušajo vedno nove stvari.

In zakaj rad delim znanje? Ker potrebujemo dobro osebje in dobro hrano in ker bomo posledično imeli tudi dobre goste. Nekateri že vedo, druge pa moramo mi naučiti, da bodo v gostilnah zahtevali kaj več kot nekaj iz cvrtnika. Čeprav sem po dveh dnevih izobraževanja izčrpan, pa me navdušuje neverjetna preobrazba, ki jo nekateri doživijo – in to je iskra, ki me žene naprej. Ki me žene v to, da sem tudi sam kot goba, da vedno srkam znanje, ga preoblikujem, nadgradim, naredim za svoje.