»German Design Award« je prestižna mednarodna nagrada za oblikovanje, ki jo že 60 let podeljuje nemški Svet za oblikovanje (German Design Council). Posebna je zato, ker v izboru ne more sodelovati kdor koli, ampak le tista podjetja, ki so zanjo nominirana, zato velja, da je že zgolj nominacija dosežek, ki si zasluži posebne pozornosti. Nekakšen oblikovalski oskar torej … Za primerjavo: lani je nagrado prejel BMW i3, prvi serijski električni avto te znamke.

Na letošnjem izboru je sodelovalo kar 2250 nominirancev z vsega sveta, podjetje Pirnar pa je bilo k sodelovanju povabljeno s strani organizatorja, ki je Pirnarjeva vrata Ultimum Pure opazil na sejmu v Nürnbergu in ga na lastno pobudo nominiral za nagrado v kategoriji gradnja in energija.

»Biti opažen s strani zahtevnih nemških žirantov, ki so vajeni izbirati le najboljše, je za podjetje Pirnar veliko priznanje. Po eni strani to pomeni, da s svojimi izdelki ustrezamo tudi najbolj zahtevnim kriterijem, po drugi pa nas takšna nominacija pomembno ločuje od konkurence – in to ne le doma, pač pa predvsem na tujih trgih, kamor izvozimo več kot 80 odstotkov vseh naših vrat,« je povedal Roman Pirnar, lastnik podjetja in idejni oče nominiranih vrat Ultimum Pure.