Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Prijateljske tekme

Nemčija - Argentina
1

V ponovitvi finala letošnjega mundiala je vloga favorita še nekoliko bolj kot v Riu na strani Nemcev. Ne le zato, ker so svetovni prvaki in že tako igrajo najboljši nogomet, temveč v njihov prid govori tudi dejstvo, da bo Argentina brez poškodovanega Lionela Messija, novi selektor Gerardo Martina pa bo le stežka iz rokava potegnil kakega asa, da bi ga v Düsseldorfu rešil poraza, saj se v zadnji sezoni pri Barceloni ni izkazal kot najboljši taktik.

Košarka – SP

Nova Zelandija – Ukrajina
2

Ukrajinci so z zmago proti Turčiji dokazali, da je bil poraz s Finci le spodrsljaj in da še vedno upajo na vsaj četrtfinale. Njihova košarka je v vzponu in iz leta v leto igrajo bolje, zato so na papirju že kar precej močnejši od Novozelandev, ki jim ne bi smeli predstavljati prav visoke ovire in razlika v prid Evropejcev bi znala biti več od 10 točk.

Tenis - ATP - New York

Djokovič N. - Murray A.
1

Nole se do sedaj na turnirju v New Yorku še ni prav posebej namučil in še vedno velja za prvega favorita za končno zmago. Danes ga čaka prvi pravi preizkus proti staremu znancu, ki pa vendarle ni v povsem optimalni formi in bi zares presenetil, če bi danes izločil prvega nosilca.

Tenis - WTA - New York

Williams S.-Pennetta F.
1

Serena Williams je odločena, da na domačih tleh ponovno dokaže, da je nesporna kraljica ženskega tenisa. Tu nima nobenih težav z motivacijo, zato jo bo res težko ustaviti na poti do novega grand slama.