V Journal of the American Medical Association: Internal Medicine so objavili študijo, ki dokazuje, da je količina zaužite hrane med gledanjem televizije močno povezana z žanrom omenjenih vsebin. Kdor gleda akcijske filme ali serije, bo verjetno pojedel kar dvakrat več hrane med tem, kot pa nekdo, ki gleda pogovorno oddajo, ugotavljajo znanstveniki.

Revija Time poroča, da so tekom študije znanstveniki razdelili 94 študentov na tri skupine, vse pa so 20 minut gledale televizijo. Prva je gledala znanstveno fantastični film Otok (The Island), druga je gledala isti film, vendar brez zvoka, tretja pa intervju v oddaji Charlie Rose.

Vsem trem skupinam so bili ponujeni M&M bonbončki, piškoti, korenje in grozdje. Člani skupine ki je gledala pogovor, so posamezno pojedli povprečno 104.3 gramov prigrizkov. Posamezniki skupine, ki je gledala Otok, so pojedli 206.5 gramov prigrizkov. Film brez zvoka je očitno zmanjšal apetit druge skupine, saj so ti posamezno pojedli 142.1 gramov prigrizkov.

Postdoktorski raziskovalec Aner Tal, vodja omenjene študije, zaključuje, da napete vsebine s hitrimi prizori toliko zamotijo gledalca, da ta pozabi na količino zaužite hrane.