"Vse stvari, o katerih sem kot otrok sanjala, so se mi uresničile. Za menoj je intenziven del življenja, zdaj pa so se mi prioritete v življenju spremenile, tako da je čas, da se posvetim drugim rečem. Zdaj se veselim mirnejšega življenja," je dejala Salzburžanka, po številu zmag v svetovnem pokalu najboljša slalomistka vseh časov in šesta najboljša skupno.

Schildovi sicer manjka naslov olimpijske prvakinje, zato pa je leta 2011 v Garmisch Partenkirchnu postala svetovna slalomska prvakinja, še trikrat pa je bila na svetovnih prvenstvih druga. Na olimpijskih igrah je bila v slalomu druga leta 2010 in 2014, tretja leta 2006, v Torinu je bila tudi srebrna v kombinaciji.

"Manjka olimpijski naslov in pa tudi naslov zmagovalke svetovnega pokala, toda drugih uspehov je bilo toliko, da se ne morem pritoževati. Za mano je fantastična športna kariera, mogoče bi bila še boljša, če bi imela nekoliko manj smole s poškodbami" je z doseženim v športu zadovoljna Schildova, ki je v svetovnem pokalu enkrat zmagala tudi v veleslalomu in superkombinaciji.

V nadaljevanju življenja si želi ustvariti družino, je dolgoletna partnerka Benjamina Raicha, ki pa kariere letos še ne bo končal.