PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - SP

Ukrajina - Turčija
2

Čeprav so jih na koncu premagali z 21 točkami razlike, so se Turki dobršen del tekme več kot dostojno upirali Združenim državam Amerike. Če jim bo uspelo ponoviti tako borbeno in zrelo igro, se nimajo proti Ukrajincem česa bati, četudi v pripravljalnem delu in na prvi tekmi proti Novi Zelandiji niso navdušili.

Košarka - Mednarodni - SP

Avstralija - Litva
2

Litva poleg Slovenije velja za največjo favoritinjo za prvo mesto v skupini D. Zaenkrat so svojo nalogo opravili z odliko, saj so premagali tako Mehiko kot Angolo. Poleg Slovencev bodo Avstralci za evropske podprvake najzahtevnejši tekmec v skupini. Kljub temu bi poraz proti njim pomenil veliko presenečenje.

Košarka - Mednarodni - SP

Finska - Dominikanska republika
1

Medtem ko je bil poraz proti ZDA pričakovan, je bila zmaga Fincev proti Ukrajini zagotovo manjše presenečenje. Skandinavci bodo tako kot vselej računali na met iz razdalje, če bodo želeli vpisati še drugo zmago, pa bodo morali zaustaviti NBA-jevca Francisca Garcio.


Nogomet - Češka - 1.liga

Teplice - Budejovice
1
Že res, da Teplice zasedajo šele deseto mesto, a so po petih krogih še edino neporaženo moštvo češke lige. Na zadnjih dveh tekmah so vpisale zgolj remi, a bi se to utegnilo spremeniti že danes, ko bo pri njih gostovala ekipa iz Budejovic. Slednja proti Teplicam nima najboljših izkušenj, saj je zadnja dva obračuna izgubila s 3:0 in 4:0.